Onnibus myytiin Porvoon Liikenteen omistavalle Koiviston Autolle, miten käy halpojen lippujen?

Onnibusin vuorot Porvoon ja Helsingin välillä ovat usein täynnä halpojen hintojen vuoksi. Arkisto/Jyrki Hämäläinen

Jyrki Hämäläinen

PORVOO  |  Suomen linja-autoalan käynnistämällään kilpailulla mullistanut Onnibus.com on myyty Suomen suurimmalle linja-autoyhtiölle Koiviston Autolle, joka omistaa useita bussiyhtiöitä, muun muassa Porvoon Liikenteen.

Onnibus liikennöi muun muassa Porvoon ja Helsingin sekä Porvoon ja Kotkan välillä. Onnibus on myynyt syksyllä 2016 käynnistämällään F77-linjalla erittäin halpoja lippuja Helsinkiin. Moni miettii nyt, miten niiden käy. Porvoon Liikenne on vastannut kilpailuun vaisusti.

Koiviston Auton konsernijohtaja Antti Norrlin sanoo yhtiöiden tiedotteessa, että kasvu yritysostojen kautta on aina ollut osa Koiviston Auto -konsernin strategiaa.

– OnniBus.comin kaupan myötä saamme paljon uutta osaamista markkinoinnissa, sähköisessä lipunmyynnissä ja muuttuvassa hinnoittelussa. Niitä juuri tarvitsemme, jotta pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. OnniBus.comin kaukoliikenneverkosto tulee laajenemaan. Brändiä ja liikennettä tullaan kehittämään OnniBus.comin nykyisen johdon alaisuudessa, Norrlin sanoo.

Onnibusin toimitusjohtaja Lauri Helke sanoo tiedotteessa, ettei yhtiön tekemiseen tule asiakkaan näkökulmasta kaupan myötä muutosta.

– Keskitymme asiakkaisiimme nyt kasvavassa verkostossa ja jatkamme työtä matkustuspalvelujen kehittämisessä. Onnibusin tavaramerkkinä oleva ’liput alkaen 1 euro + 1 euron varausmaksu’ -hinnoittelu jatkuu ja liput myydään osoitteessa www.onnibus.com, Lauri Helke toteaa.

– Odotan innolla mahdollisuutta yhdistää OnniBus.comin ja Koiviston Auton kaukoliikenneverkostot ja luoda entistä kattavampi ja parempi kaukobussipalvelu. OnniBus.comin tulevaisuus näyttää kirkkaalta ja kasvun mahdollisuudet ovat nyt suuremmat, Helke jatkaa.

Onnibusin pääomistaja oli skottilainenSouter Investments.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.