Motoristeilta yli 13 000 euroa nuorisokodille

Lajoitus käytetään Alva-talon nuorten ja lapsiperheiden yhteisiin illanviettoihin, retkiin ja tapahtumiin. Outi Paappanen

Outi Paappanen

PORVOO |  Maanantai oli iloinen päivä nuorisokoti Alva-talolla. Paikalliset harrasteajoneuvokerhot, Custom Car Club Porvoo (CCCP) ja Cherubs MC Porvoo, lahjoittivat huikeat 13 550 euroa Alva-talon nuorten vapaa-ajanharrastusten tukemiseen. Lisäksi Porvoon karateseura Shukokai lahjoitti alkeiskurssin kaikille halukkaille.

Nuorisokodin vastaava ohjaaja Susanne Penttinen ja ohjaaja Sami Åberg ottivat lahjashekin hymyillen vastaan.

– Summa on tarkoitettu nuorten ja lapsiperheiden harrastusten tukemiseen, seurojen jäsenyyksiin, harrastusvälineisiin, pääsylippuihin ja muuhun kasvua ja kehitystä tukevaan vapaa-ajan toimintaan, luetteli Cherubs MC:n puheenjohtaja Juhani Häggman

– Rahasummaa ei saa käyttää Porvoon kaupungin kulujen kattamiseen.

Penttinen vakuutti rahan menevän kokonaisuudessaan Alva-talon omalle tilille, eikä se missään tapauksessa uppoa kaupungin pohjattomaan kassaan. Rahojen käytöstä raportoidaan lahjoittajalle puolivuosittain kahden vuoden ajan.

Moottorikerhot olivat keränneet summan pääosin porvoolaisilta yrityssponsoreilta. Pottiin oli ohjattu myös elokuussa järjestetyn hyväntekeväisyystapahtuma Nevada Car & Bike Show'n tuotto.

CCCP:llä ja Chreubs MC:llä on historia lapsityön tukemisessa. 90-luvun lopulla ne lahjoittivat kolmen vuoden aikana yhteensä 50 000 markkaa Porvoon sairaalan lastenosastolle.

– Kun lastenosastoa ei enää ole, piti löytää uusi kohde. Alva-talo ei saa esimerkiksi valtion tukea, joten se oli mielestämmesoviva avustuskohde, Sonja Häggman sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.