Kiilunen ja Massa ovat irtisanoutuneet viroistaan Porvoon suomalaisessa seurakunnassa

Katariina Kiilunen pyrki kirkkoherraksi. Hän jäi kakkoseksi vain yhden äänen erolla. Arkisto/Juha Perämäki

Eija Quinlan

PORVOO| Porvoon suomalaisen seurakunnan pastorit, virkavapaalla lähetystyössä olleet kappalainenKatariina Kiilunen ja hänen miehensä, seurakuntapastoriTero Massa ovat irtisanoutuneet viroistaan Porvoon suomalaisessa seurakunnassa.

Katariina Kiilusen työsuhde päättyy 27. syyskuuta.Tero Massan työsuhde on päättynyt jo 27. elokuuta.

Uudet työpaikat ovat jo löytyneet.

– Jatkan työtä Suomen Lähetysseurassa. Minut valittiin tehtävään, jossa toimin kaikkien lähetystyöntekijöiden esimiehenä sinä aikana, kun he ovat Suomessa (1kk-3vuotta) sekä vastaan seurakuntavierailujen kehittämisestä, tavoitteena lisätä vaikuttavuutta ja tuloksellisuutta, Kiilunen kertoo.

– Uusi tehtävä tuntuu innostavalta ja haastetta riittää. Koti säilyy Porvoossa, Kiilunen iloitsee.️

Pastori Tero Massasta tulee ulkomaantyön asiantuntija, myöskin Suomen Lähetysseurassa.

Pappispariskunta on toiminut Thaimaassa lähetystyössä tammikuusta 2013 lähtien. Heidän elämäänsä Thaimaassa on seurattu muun muassa Ystävärenkaan Skype-kokouksen välityksellä.

– Katariina ja Tero palaavat Suomeen marraskuussa ja he vierailevat lähettäjäseurakunnissa tammikuussa 2019. Ystävärengas kokoontuu nyt ilmeisesti viimeistä kertaa Porvoossa seurakuntasalissa tiistaina 25.9. kello 17.30 alkaen, Ystävärenkaan Facebook-sivulla kerrotaan.

Katariina Kiilunen pyrki Porvoon suomalaisen seurakunnan kirkkoherraksi, mutta jäi täpärästi kakkoseksi, kun teologian tohtori Pontus Salmi valittiin kirkkoherraksi. (UM 7.6.). Eroa seuraavaksi tulleeseen ehdokkaaseen Katariina Kiiluseen oli vain yhden äänen verran. Salmi sai yhdeksän ääntä kun hänen vastaehdokkaansa Kiilunen sai kahdeksan ääntä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut