Suomalaisparia vastaan tehty raju hyökkäys järkytti paikalliset Australiassa – Poliisi: 33-vuotias suomalaisnainen taltutti hyökkääjän lapiolla

Mikko Välimaa

Kahteen suomalaiseen kohdistunut raju hyökkäys australialaisella vaelluspolulla ällistyttää paikallista vaellusopasta.

Poliisi epäilee, että 33-vuotias suomalaismies ja -nainen joutuivat väkivaltaisen hyökkäyksen uhriksi viime lauantaina kuuluisalla Bibbulmun-reitillä Länsi-Australiassa Perthin liepeillä.

Poliisi on ottanut teosta epäiltynä kiinni paikallisen 36-vuotiaan miehen, jonka on määrä esiintyä oikeudessa tiistaina, kertoo Australian yleisradioyhtiö ABC Miestä epäillään tapon yrityksestä.

Poliisi kertoi ABC:n mukaan, että suomalaispari oli kävelemässä vaellusreitillä, kun paikkakuntalainen mies ajoi autolla suomalaismiehen päälle ja hyökkäsi tämän jälkeen miehen kimppuun lapio aseenaan.

Miehen ajokkina oli ns. ute-auto eli utility vehicle, joilla yleensä tarkoitetaan kevyitä avolava-autoja.

LUE MYÖS JATKOJUTTU: Epäilty mies lähetti lentosuukon oikeudessa

Poliisin mukaan epäilty kävi myös naisen kimppuun. Nainen sai hyökkäyksessä vammoja, mutta hänen onnistui kuitenkin kaataa hyökkääjä maahan. Poliisin mukaan nainen löi hyökkääjää käsiinsä saamalla lapiolla.

Tilanne rauhoittui, kun paikalle sattunut ohikulkija auttoi suomalaisia, ja heidän onnistui pidellä hyökkääjää paikoillaan poliisin saapumiseen asti.

Molemmat suomalaiset sekä päällekarkauksesta epäilty mies vietiin sairaalaan. Suomalaismies pääsi sairaalasta maanantaina, kertoo ABC.

Poliisin mukaan hyökkäyksestä epäillyllä ei ole aiempaa rikostaustaa. Teon motiivi on toistaiseksi epäselvä.

Alueen johtava vaellusopas Steve Sertis sanoo ABC:lle, että hyökkäys oli täysin ennenkuulumaton.

– Luulin, että kyse olisi jonkinlaisesta aprillipilasta. En ole ikinä kuullut, että mitään vastaavaa olisi tapahtunut täällä.

Sertisin mukaan tuhannet ihmiset käyvät patikoimassa Bibbulmunin reitillä viikonloppuisin, ja reittiä käyttävät ihmiset tulevat järkyttymään tapauksesta.

– Olen vakuuttanut ihmisille, että täällä voi patikoita rauhassa, eikä turvallisuudesta tarvitse olla huolissaan. Emme halua, että ihmiset alkaisivat ajatella, että tällaista tapahtuu yleisesti.

ABC:n mukaan kunniapääkonsuli Ross Norgard Suomen kunniapääkonsulaatista Perthistä aikoo olla yhteydessä hyökkäyksen uhreihin.

ABC:n mukaan suomalaiskaksikko asuu ja työskentelee Australiassa.