Oikeus päätti: ex-rikospomo Keijo Vilhusta ei esitetä vangittavaksi

Don Lehtinen

Helsingin käräjäoikeus on tänään perjantainahylännyt entisenä rikollispomona tunnettua Keijo Kauko Olavi Vilhusta koskevan vangitsemisvaatimuksen.

Vilhusta oli vaadittu vangittavaksi liittyen Vuosaaressa vuonna 2003 tapahtuneeseen Volkan Ünsalin palkkamurhaan. Oikeus on julistanut asiansalaiseksi.

Vilhunen otettiin kiinni keskiviikkona. Samassa yhteydessä kiinni otettiin Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio.

RuotsinturkkilainenVolkan Ünsalmurhattiin lokakuussa 2003. Ünsal oli vienyt ystävältään rahaa, jonka ystävä oli saanut Tukholman Arlandan lentokentän vuoden 2002 rahakuljetusryöstöstä. Ünsal oli myös päässyt todistajansuojeluohjelmaan, mutta irroittautui siitä.

Poliisi epäilee, että Aarnio tiesi murhasta etukäteen, mutta ei yrittänyt estää sitä. Jos poliisi tietää murhasta etukäteen ja jättää sen estämättä, seurauksena on käytännössä elinkautinen vankeusrangaistus murhasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.