Tuoreen Tangokuninkaan ääni soi päivittäin yllättävässä paikassa – "Minut voi nähdä ja kuulla laulamassa"

Tangofinaalissa Jarno Kokko tulkitsi muun muassa Tango Marian. Kari Martiala

Kari Martiala

Tangokuninkaan kultainen kruunu matkaa Järvenpäästä Teijo Lindströmin hoivista vain lyhyen matkaa, uuden kuninkaan Jarno Kokon (37) luokse Espooseen.

- Kuninkaallisen titteli merkitsee minulle valtuutusta tuottaa iloa ihmisille. Se on titteli, jonka otan ylpeänä vastaan ja jota vaalin huolella, Kokko sanoo.

Hän odottaa tangovuodelta monien uusien asioiden kokemista ja upeita kohtaamisia ihmisten kanssa.

- Vuosi tulee olemaan varmasti, kaiken hyvän ohella, myös raskas, mutta olen toki valmistautunut huolella. Tango on minulle henkireikä, joka kulkee koko ajan matkassa.

Hän lupaa olla kuninkaallinen, joka puhuu tangon ja yleensäkin tanssimusiikin puolesta vahvasti.

- Tulen esittämään monipuolista tanssimusiikkia, olen välitön ja helposti lähestyttävä.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangolaulukilpailun raati valitsi tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäen mukaan Kokon yksimielisesti uudeksi tangokuninkaaksi.

– Hän on varma ja valmis esiintyjä, joka sopii isoille estradeille, Haapamäki kuvasi Kokkoa.

Finaalissa toiseksi sijoittui huittislainen Petri Kiiski. Kokko lauloi finaalissa tangot Yksin ja Tango Maria sekä superfinaalissa tämän vuoden Tangon sävellys- ja sanoituskilpailussa toiseksi sijoittuneen uuden tangon Rakkaudesta riutunut.

Seinäjoen Kisa-Areenalla kruunattu Kokko matkasi ensi töikseen Tangokadulle, jossa hän nousi lavalle pokkaamaan Seinäjoen kaupungin luovuttaman Tangokuninkaan palkinnon ja esitti kaksi tangoa yhdessä Fantasia -yhtyeen kanssa.

– Kotiseudulla Espoossa minut voi nähdä ja kuulla kaduilla laulamassa päivittäin, mutta ensimmäinen virallinen esiintyminen on Helsingin Pavilla, Vantaalla 24.8. Synnyinseudullani Tyrnävällä tanssitaan Seurojentalolla 10.11., Kokko kertoo.

Kilpailujen aikana Kokko mainitsi omiksi vahvuuksikseen luontevan esiintymisen sekä monipuolisuuden.

– Toivon, että minusta paistaa ihmisille myös tietynlainen välittömyys. Että minua on helppo lähestyä.

Finaalissa Kokolla oli kovaääninen ja näkyvä kannustusryhmä. Ystävien tuki onkin hämmästyttänyt häntä.

– On mukavaa, kun ihmiset välittävät. Olen saanut paljon hyviä vinkkejä, mutta osaavat ystävät olla tarpeen tulleen hiljaakin, Kokko naurahtaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.