Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Yrityslaskennalla juhlavuosi

Yhden miehen tilitoimisto on kasvanut 25 hengen tiimiksi.

PORVOO   |   Porvoon Yrityslaskenta täyttää tänä vuonna 40 vuotta.

Esko Viinikainen perusti Porvoon Yrityslaskennan yhden miehen tilitoimistona ja tänä päivänä yritys työllistää jo 25 henkilöä. Nykyään yritystä luotsaa Eskon lisäksi toimitusjohtajana toimiva Eskon poika Timo Viinikainen Kirjanpitoon, palkanlaskentaan, tilinpäätöksiin, verosuunnitteluun, yhtiöoikeuteen ja yritysjohdon konsultointiin keskittyvä Porvoon Yrityslaskenta on asiakkailleen enemmän kuin tilitoimisto – aito asiakaslähtöisyys, vankka osaaminen ja motivoituneet työntekijät ovat olleet Porvoon Yrityslaskennan menestyksen kulmakiviä.

Miten Yrityslaskennan yritystarina on alkanut, miltä yritys näyttää tänä päivänä?

Esko Viinikainen aloitti toiminnan vuonna 1978 yhden miehen toimistona. Toiminta-ajatuksena on alusta asti ollut tarjota perinteisen kirjanpitopalvelun lisäksi konsultointia ja muita asiantuntijapalveluita. Ajatuksena on ollut aina olla enemmän kuin pelkkä tilitoimisto.

Mitkä ovat yrittäjyyden parhaat puolet?

Itsenäinen toiminta ja mahdollisuus tehdä asioita omalla tavalla. Toisaalta se tuo mukanaan kyllä myös ison vastuun ja siten on myös välillä hyvinkin sitovaa. Yrittäjyyttä täytyy harrastaa myös vapaa-aikoina.

Miltä yrityksenne tulevaisuus näyttää?

Toiminta on kehittynyt sille tasolle, että kasvu vaatii pitkäjänteistä tekemistä. Toimintaa kehitetään aktiivisesti uusien digitalisaation mukanaan tuomien mahdollisuuksien mukaisesti. Tilitoimistotoiminta on voimakkaan muutoksen kourissa.

Miten innostaisitte uusia yrittäjiä?

Yrittäjyyttä on monenlaista eikä kenenkään pitäisi pelätä sitä. Markkinoilla on tilaa myös mikroyrityksille, joten kynnys pitäisi olla hyvin matala. Rohkeasti vaan asiantuntevan neuvonantajan luokse keskustelemaan yrittäjyydestä. Ihmisillä on paljon legendoja yrittäjyyden riskeistä, mutta suurin osa on ns. kauhutarinoita. Rohkeasti vaan toteuttamaan omaa haavetta!

Uplift nostaa esiin yhteistyössä Uusimaan juttusarjan kanssa 30 ansioitunutta itäuusmaalaista yrittäjätarinaa kevään 2018 aikana. Uplift yrittäjäkilpailuun voit hakea mukaan 31.6. mennessä liike-idealla tai jo olemassa olevalla yrityksellä www.cospace.fi/uplift