Epäily: maastopaloja sytytetty tahallisesti Porvoossa

Kuvituskuva. Arkisto/Juha Perämäki

toimitus

Porvoo  |  Itä-Uudenmaan pelastuslaitos epäilee, että Porvoon alueella on mahdollisesti sytytetty tahallisia maastopaloja. Uudenmaan pelastuslaitoksen palotutkinnasta vastannut palotarkastaja Timo Kouki painotti, että tänä vuonna olosuhteet ovat poikkeuksellisen kuivat, ja tämän vuoksi metsäpalojen vaara on erityisen suuri.

Pelastuslaitos on lähipäivinä saanut tietoonsa useamman maastopalon, joiden luonteesta voidaan epäillä niiden olevan tahallisesti sytytettyjä. Palot ovat tapahtuneet Tolkkisten alueella. Erityisesti palojen ajallinen yhtenäisyys sekä olosuhteet viittaavat palojen tahallisuuteen. Koska kelit ovat tänä keväänä erityisen kuivat ja siksi poikkeukselliset, on Koukin mukaan syytä ehdottomasti välttää vastaavanlaista toimintaa.

Kouki painottaa, että riskin kasvaessa mahdolliset palot ovat todennäköisempiä, ja pelastuslaitoksen resurssien ollessa rajalliset ihmisiä kehotetaan kiinnittämään huomiota erityiseen paloturvallisuuteen. Avointen tulien lisäksi tänä keväänä tulisi välttää jopa muurattuja tulisijoja, sillä kipinöintivaara tänä vuonna on erityisen suuri. Koukin mukaan vallitsevissa olosuhteissa on vain sattumaa, lähteekö syttynyt tuli leviämään ja sitä voi olla vaikea kontrolloida.

Kouki korostaa, että metsäpalot ovat aina palon sytyttäjän vastuulla, ja niistä raportoidaan aina poliisille. Tuleviin maastopaloihin liittyvien epäilyjen yhteydessä on syytä ottaa yhteys poliisiin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut