Creutziger eläkkeelle, Korhosesta uusi keittiöpomo – "Todellisuus selviää vasta, kun ruoka on suurtuotannossa"

Porvoon uusi keskuskeittiö saa myös uuden ruokapalvelupäällikön. Eläkkeelle jäävän Birgitta Creutzigerin tilalla on jo aloittanut Leila Korhonen. Arkisto/Maarit Gabrielsson

Tanja Kuisma

PORVOO | Tilapalvelut ovat avanneet omat verkkosivunsa, joissa on ensimmäisenä henkilöesittelyssä uusi 11. huhtikuuta aloittanut ruokapalvelupäällikkö Leila Korhonen Hän on viransijainen kesäkuun loppuun ja 1. heinäkuuta ruokapalvelupäällikkö.

Ruokapalveluyksikön toiminnasta vastaava Korhonen on koulutukseltaan restonomi. Hän on työskennellyt lähes koko uransa ajan ruokapalvelualalla.

Välillä hän on hypännyt myös henkilöstöhallinnon hommiin ja palannut sitten taas juurilleen ruokapalveluiden tuottamiseen ja johtamiseen. Leila on työskennellyt kunnallisessa työssä Helsingissä ja Kauniaisissa ja yksityisellä muun muassa Sodexolla.

Uuden keskuskeittiön ruokatuotanto ja sen kehittäminen on iso osa hänen toimenkuvaansa. Keskuskeittiössä tuotetaan ruoka noin 50 porvoolaiseen päiväkotiin ja kouluun.

Lisäksi ruokapalveluyksikkö vastaa ruoan valmistuksesta sote-asiakkuuksille ja kotipalveluaterioiden tuottamisesta.

– Olemme uuden edessä, kun meillä on tämä uusi, hieno keskuskeittiö. Nyt kehitämme kiivaalla temmolla reseptiikkaa. Sitä voidaan kehittää pienissä koekeittiöissä, mutta todellisuus selviää vasta, kun ruoka on suurtuotannossa. Silloin nähdään toimiiko tuote vai pitääkö sitä korjata, Korhonen kertoo.

Ruoka-ala menee vauhdilla eteenpäin ja niin raaka-aineet ja tuotantomenetelmät kuin työntekijät ja ruokakulttuurikin kehittyvät.

Kouluaikoina Leilan oma suosikkiruoka oli tilliliha, joka harvoin on lasten suosikki – ennemminkin se on inhokki. Leilan edellisessä työpaikassa mureaa tillilihaa tarjottiin lapsille uudella tvistillä juhlaviikoilla, ja se oli yllättäen monien lasten mieleen. Pienillä muutoksilla tylsät arkiruoat voivat lunastaa paikkansa jopa lasten suosikkeina.

– Työni on pitkälti uuden opettelua ja toimintaympäristön havainnointia, jotta asiakasodotuksiin pystytään vastaamaan parhaalla tavalla, Korhonen sanoo.

Vapaa-ajallaan hän vikkaa ja neuloo. Käsillä puuhastelu on vastapainoa ajatustyölle. Mökillä Korhonen on innostunut myös puutöistä. Lisäksi hän tanssii itämaista tanssia ja soittaa kitaraa jo kolmatta vuotta.

Musikaalisen perheen lapsi on saanut musikaalisuuden periytymään myös kolmelle aikuiselle tyttärelleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.