Yle: Autoilijoiden rikesakkomenoissa yli 100 prosentin kasvu

Autoilijoille ropisee nyt Suomessa huomattavasti enemmän rikesakkoja kuin vielä muutama vuosi sitten. Sanna Jompero / Arkisto

Jari Pietiläinen

Valtion rikesakkotulot ovat kasvaneet yllättävän runsaasti sen jälkeen, kun nopeusvalvontaa on ryhdytty tehostamaan. Asiasta kertoo Yle

Alun perin rikesakkoja arvioitiin saatavan 38–45 miljoonaa euroa vuodessa, mutta viime vuonna sakkojen määrä saavutti jo 50 miljoonan euron tason. Vuonna 2017 rikesakkoja kirjattiin kaikkiaan 272 000 kappaletta.

Rikesakkojen rahallinen tuotto oli vaalikauden alussa 24,4 miljoonaa euroa ja vuonna 2017 jo 50,2 miljoonaa euroa – kasvua on siis ollut yli 100 prosenttia.

Omalta osaltaan tilanteeseen on vaikuttanut automaattisten nopeusvalvontakameroiden määrän vahva kasvu: neljässä vuodessa niiden määrä on koko Suomessa kolminkertaistunut. Samoin rikesakon suuruus on kasvanut aiemmasta 70–115 eurosta nykyiseen 140–200 euroon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.