Peippolan uusi päiväkoti valmistuu, parakit pois Peipon koulun kentältä – Kokonhallin naapurissakin muutoksia

Päiväkoti Helmi valmistuu ja täyttyy lapsista 14. toukokuuta. Rakennusprojektia seuraa Peipon koulun naapurina olevien parakkitilojen purku. Kokonhallin naapuriin tulee parekkeihin uusi päiväkoti Metsätähti, kunnes sekin saa uudet tilat.

Tony Lökfors, Hanna Palo ja Eija Jäppinen seuraavat taustalla, kun suunnittelupäällikkö Annica Matilainen esittelee Peippolan päiväkoti Helmen kalusteratkaisujen toiminnallisuutta. Päiväkodin rakentaminen maksoi 5,4 miljoonaa ja kalusteisiin käytetään erikseen 240 000 euroa. Juha Perämäki

Tanja Kuisma

PORVOO | Peippolan uutta päiväkotia kalustetaan jo ja se otetaan käyttöön maanantaina 14. toukokuuta. Vanhemmat pääsevät kuitenkin tutustumaan tiloihin jo viikkoa aiemmin vanhempainillassa 7. toukokuuta.

Päiväkoti Helmeen muuttaa noin 130 lasta Näsin päiväkodista, joka on toiminut väistötiloissa Kokonhallin vieressä. Lapsia on kuudessa ryhmässä, joista suomenkielisiä ovat Satama, Majakka, Aallokko ja Maininki. Kaksi kielikylpyryhmää ovat esikouluryhmä Merihevonen ja viisivuotiaden Mustekala.

Kielikylpyryhmissä on 24 ja muissa 21 lasta per ryhmä, joiden varhaiskasvattajina on kaikkiaan parikymmentä aikuista.

PäiväkodinjohtajaEija Jäppinen on innoissaan uusista tiloista, joiden valmistumista on odotettu innolla. Henkilöstö ja lapset ovat päässeet vaikuttamaan niiden suunnitteluun. Tilaratkaisuissa näkyy liikunnallisuus esimerkiksi kiipeilyseinänä ja esiintymislavaksi kääntyvinä puolapuina ja kalustus on kaikkieen muunneltavissa ja esimerkiksi harrastevälineet liikuteltavissa vaunuissa.

–Olen erityisen iloinen, että uusissa tiloissa voimme hyvin toteuttaa uutta varhaiskasvatussuunnitelmaa, kuten pienryhmätyöskentelyä. Tilojen joustava käyttö antaa siihen hyvät mahdollisuudet, Jäppinen kiteyttää.

Päiväkoti Helmi on viimeinen Porvoon elinkaaripäiväkotihankkeista. Rakentaminen maksoi 5,4 miljoonaa euroa, minkä lisäksi kalusteisiin käytetään kaikkiaan 240000 euroa. Täydentävä kalustetilaus tehdään vasta käyttäjien asetuttua taloksi.

Tilojen ylläpidosta ja siivouksesta huolehtii YIT Talo Oy vuoteen 2037 Lemminkäisen ja YIT:n fuusion myötä. Edelliset hankkeet Porvoolla oli Gammelbackassa, jossa päiväkodin yhteyteen tuli neuvolatilat, ja Toukovuoressa, jossa huoneratkaisuihin vaikutti vuoropäiväkodin tarjoamat nukkumistilat.

– Pitkä yhteistyö saman kumppanin kanssa on toiminut mallikkaasti, toimitilajohdon projektipäällikkö Tony Lökfors kertoo.

Samalla konseptilla on rakennettu myös kaksi yksityistä Pappilanmäen päiväkoti ja Peippolan Touhula.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Odotettu Itärataselvitys: Porvoo–Kouvola perii voiton Porvoo–Kotkasta
 2. Porvoon nolla ei pitänyt perjantaina – valtaosa koronatartunnan saaneista on parantunut
 3. Karri Ollila pyrkii Askolan kunnanjohtajaksi – kilpaan ilmoittautui 16 henkilöä
 4. Koronattomien päivien putki meni poikki Porvoossa – taas joukko uusia tartuntoja
 5. Porvoossa ei ilmennyt uusia koronatartuntoja – myös naapurikunnissa rauhallista
 6. Jo ensi maanantaina Porvoossa pääsee turvallisesti tapaamaan palvelukodeissa asuvia läheisiään – varaa heti oma aikasi ja katso tapaamistupien ohjeet
 7. Airiston veneturmatutkinta valmis: Poliisi epäilee moottoriveneen kuljettajaa kuolemantuottamuksista
 8. Bussivuorot kulkevat kesälläkin Porvoosta Askolaan ja Pukkilaan, ja maaseudulta takaisin kaupunkiin
 9. Kansanedustaja Heikki Vestman (kok), kolumni: Sähkön siirtohinnat kuriin – verkkoyhtiöiden tuotosta voidaan säästää jopa 400 miljoonaa euroa vuosittain sähkönkäyttäjien eli sinun rahojasi.
 10. Savusaunamökki paloi Bosgårdissa
 11. Millariikka Rytkönen, kolumni: Uraputkeni on kulkenut vahvan laskusuuntaisesti – nyt ay-pomona olen arvoasteikossa aivan pohjalla
 12. Varovaisuus ei auttanut, koronavirus iski kauppareissulla: "Pesin käsiä, käytin hanskoja, desinfioin koko ajan. Mutta se ei riittänyt"
 13. Asiakkaan kokemus uudesta Kamppulan Salesta: ”Siisti ja tilavat käytävät”
 14. Tulipalo: Kaksi ulkorakennusta roihusivat Käärmeniementiellä - katso video sammutustöistä
 15. Porvoossa avautuvat kesäkuun alusta uimarannat, Kompassi, museot, galleriat – ja vessat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.