Perämoottorivarkaita liikkeellä Porvoossa ja Sipoossa

Porvoon ja Sipoon alueella on liikkunut perämoottorivarkaita. Kuvan perämoottorit eivät liity tapaukseen. Juha Perämäki

toimitus

PORVOO | Itä-Uudenmaan alueella on kuluneen talven ja kevään aikana liikkunut perämoottorivarkaita.

Ilmoituksia on tehty erityisesti Sipoon ja Porvoon alueilta mutta myös muualta veneiden talvisäilytyspaikoilta.

Ennen veneilykauden aloittamista poliisi suosittelee, että veneen ja/tai perämoottorin omistajat käyvät tarkistamassa, onko omaisuus tallessa talven jäljiltä. Poliisin tutkintaa helpottaa tieto siitä, milloin rikos on tapahtunut eli onko varkaus tehty jo talven aikana vai aivan lähipäivinä.

–Perämoottorin huolellisesta lukituksesta kannatta huolehtia. Veneen omistajalla on hyvä olla veneen ja perämoottorin valmistenumero, malli, merkki ja sarjanumero tallessa ja ylipäätään kaikesta arvo-omaisuudesta kannattaa aina ottaa digikuvat. Jos joutuu varkauden kohteeksi, edellä mainitut tiedot helpottavat tarkan rikosilmoituksen tekemistä, neuvoo rikoskomisario Mikko Minkkinen.

Havaintoja mahdollisista venevarkaista tai perämoottorivarkaista kannattaa ilmoittaa poliisille.

–Vaikka vihje ei heti näyttäisi johtavan mihinkään, voi olla, että tietojen kertyessä poliisi pääsee rikossarjojen jäljille, kertoo Minkkinen.

Havainnot varkaista voi tuoreeltaan ilmoittaa hätänumeroon 112 ja muita aiheeseen liittyviä vinkkejä voi lähettää sähköpostitse vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.