Syökää puhdasta ja lisäaineetonta ruokaa. Ja muistakaa olla kiitollisia!

PORVOO | Taidetehtaalla oli maanantai-iltana varsin innostunut tunnelma. Koko Suomen ravintoremontti ja elämäntapamuutosekspertti, personal trainer Tomi Kokko veti täyden katsomollisen, yli 200 ihmistä kuuntelemaan maksuttomasti uusinta tietoa hyvinvoinnista. Tomi Kokko ei ole perinteinen, kuiva luennoitsija, vaan innostava ja mukaansatempaava esiintyjä. joka piti otteessaan puolitoistatuntisen.

Porvoo on hänelle jo ennestään tuttu kaupunki, jossa hän piipahtaa aina silloin tällöin.

– Porvoo on minulle sellainen piilopaikka, hän kertoo.

Luento alkoi kehoituksella tutustua naapuriin. Salin täytti iloinen puheensorina, ja tunnelma lämpeni välittömästi.

Kokolla on suunnitelmissa käydä kaikissa Suomen 107 kaupungissa ja tavoitteena on puhua ainakin 15 000 ihmiselle.

– Visioni on auttaa miljoonaa ihmistä kohti terveellisempää ja onnellisempaa elämää puhtaan ravinnon ja liikunnan avulla, hän sanoo.

Tomi Kokko on Suomen johtava elämäntapamuutosekspertti, Lean In Five Weeks –haasteen perustaja, inspiroitunut unelmien jahtaaja ja yrittäjä.

Intohimo ravitsemusta ja elämäntapavalmennusta kohtaan syttyi vuonna 2007 hänen muutettuaan Australiaan, jossa hän huomasi personal trainer -alan olevan kovassa nousussa. Kokko päätti kouluttautua personal traineriksi, perustaa oman yrityksen ja laittaa kaiken peliin. Näin syntyi Lean In Five Weeks –haaste.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt kuin Strömsössä. Hän omien sanojensa mukaan "sössi" muutaman yrityksen, ja paloi loppuun. Kaikki nämä kokemukset ovat kuitenkin auttaneet häntä ymmärtämään oman jaksamisen merkityksen, ja nykyisin oma jaksaminen onkin ykkösasia. Hänen päivittäiseen ohjelmaansa kuuluu meditaatiohetki ja tunti luonnossa liikkumista. Myös kiitollisuus on tärkeä, kantava voima hänen elämässään.

– Seitsemän vuotta Australiassa muutti kaiken. En tuo uutta infoa, mutta olen valmentanut yli 9000 ihmistä ja rakentanut yhteisön samanhenkisiä ihmisistä, hän kertoo.

Hän viittaa Facebook-yhteisöönsä, jossa hänellä on yli 16000 jäsentä.

Nuori mies on saanut paljon kuraa niskaansa noustessaasan pelottomasti vastustamaan perinteistä suomalaista ruokapyramidia.

– Ruokapyramidi pitäisi kääntää ylösalaisin, hän on napauttanut.

Tomi Kokko vannoo aidon, puhtaan ruuan nimeen. Hänen lautasellaan nähdään muun muassa luomukananmunia, pinaattia ja muita kasviksia, avokadoa, lihaa ja lohta sekä superfoodeja. Herkkuna hän satunnaisesti syö 81 prosenttista tummaa suklaata. Hedelmiä hän ei juurikaan syö.

– Valtakunnallisissa ravintosuosituksissa on todella paljon puutoksia, jotka pitävät ihmiset huonovointisina ja ylipainoisina. On erittäin tärkeää, että syö oikeaa ruokaa, joka on mahdollisimman lähellä luonnollista muotoa. Jos syödään jotain pakaste- tai einesruokia, jotka on täynnä lisäaineita, meidän kroppa ei käytännössä pysty käsittelemään niitä. Sen takia tulee ongelmia.

– Ravitsemussuosituksissa suositellaan käsiteltyjä, rasvattomia maitotuotteita, jotka tuottavat kokemukseni mukaan suurelle osalle usein pahoja terveydellisiä ja hyvinvoinnillisia ongelmia. Sen takia olen niin vahvasti mennyt niitä vastaan, Kokko sanoo.

– Toinen juttu ja isoin virhe on, että vieläkin pelätään rasvoja. Pelätään, että jos syödään voita, kookosöljyä tai eläinrasvoja, niin tulee sydänsairauksia tai lihotaan. Se on kaikki tutkitusti todettu aivan vääräksi. Eli syö luonnollista ruokaa, hyviä rasvoja, hyvää proteiinia ja vältä kaikkia käsiteltyjä aineita, etenkin maitotuotteita, tiettyjä viljoja ja ylimääräisiä hiilareita. Syö hyvälaatuisia hiilihydraatteja marjoista ja kasviksista, mitä meidän kroppa pystyy käyttämään niin saat varmasti enemmän irti niin treeneistä kuin elämästäkin.

Luulisi, että jokaisella olisi vapaus syödä, mitä haluaa, mutta niin se ei ole. Kun Kokko on kyseenalaistanut ravintosuositukset, hänetkin on kyseenalaistettu, mutta hän jatkaa rohkeasti eteenpäin. Hän iloitsee siitä, että viesti menee perille ja toiminta senkun laajenee.

– JES! Paperit allekirjoitettu. LIFW treenikeskus ja Head Quarters avataan Pitäjänmäkeen elokuussa. Unelmani on aina ollut perustaa oma treenikeskus/elämäntapamuutoscenteri, josta voimme tehdä täysin omannäköisen ja jonka avulla voimme muuttaa ihmisten elämää.

Koko Suomen ruokaremontti -kiertue jatkuu ja tulee Loviisaan 27.4.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut