Suojateitä poistamalla Aleksanterinkatua turvallisemmaksi? Näin arvioi liikenneopettaja

Aleksanterinkadun ylittämistä tekisi turvallisemmaksi joidenkin suojateiden poistaminen. Porvoon Autokoulu

toimitus

Olen huomannut, että Porvoossa Aleksanterinkadun ylittäminen Runeberginkatua pitkin kummasta suunnasta tahansa aiheuttaa usein vaarallisia läheltä piti tilanteita. Ehdotukseni on, että Aleksanterinkadun ylittäminen kiellettäisiin ja sallittaisiin Runeberginkadulta vain oikealle kääntyminen kummastakin suunnasta. Mitä mieltä te olette?

–Kyseessä on vilkkaasti liikennöity risteys, jossa näkyvyys joelle päin on huono jyrkän mäen ja suurten puiden vuoksi. Ehdotuksesi on erittäin hyvä. Se, että Runeberginkadulta pääsisi kääntymään vain oikealle Aleksanterinkadulle, riippumatta siitä kummasta suunnasta tulee, tekisi risteyksestä turvallisemman.

–Lisäksi Aleksanterinkadun ylittäminen suojateitä pitkin kyseisessä risteyksessä on hengenvaarallista. Syy on sama, näkyvyys mäen ja puiden vuoksi on olematon ja autojen nopeus tilanteeseen nähden suuri.

–Suojateiden poistamista tulisi harkita. Varsinkin lähempänä jokea oleva Aleksanterinkadun ylittävä suojatie tulisi poistaa. Tällöin on järkevä istutuksin tai kaitein estää tien ylitys, jottei totutusta paikasta kuljeta enää tien yli. Mikäli toinen Aleksanterinkadun ylittävistä suojateistä halutaan säilyttää, tulisi sen yhteyteen tehdä hidaste. Hidaste on tehokkain keino saada ajoneuvot vähentämään nopeutta.

Liikenneopettajat Helen Högström ja Miko Högström Porvoon Autokoulusta vastaavat palstalla lukijoiden kysymyksiin. Lähetä omasi: toimisto@porvoonautokoulu.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tirmo Blues tulee sittenkin – Kasmir, Pete Parkkonen,... Katso koko esiintyjäkattaus ja fiilistele menneitä vuosia
 2. Borealikselta 93 miljoonan euron osinko Itävaltaan – yhtiö pitää lomautuksia mahdollisina koronapandemian vuoksi
 3. Juhlavuoden hanke käynnissä – Brunberg Oy:n uudesta tehtaanmyymälästä tulee suklaanvärinen
 4. ”Abstrakti, mutta esittävä”– tältä näyttää yleisövessan seinämaalaus
 5. Itä-Uusimaa sai lähes 3 miljoonaa valtionavustusta kahteen alueelliseen sote-hankkeeseen – "Monenlaista hyötyä riippumatta siitä, toteutuuko sote-uudistus"
 6. Porvoon poliisiampuminen siirtymässä syyteharkintaan – Konkreettisessa vaarassa oli kahdeksan poliisia – tutkinnanjohtaja: "Toivottavasti tämä ei ole uusi normaali"
 7. Porvoon antamat sote-rukkaset eivät tulleet Askolalle yllätyksenä – lähipalvelujen menetys kaihersi päättäjiä
 8. Leikkipuisto purettiin – uudet suunnitelmat eivät ole lähiasukkaiden mieleen
 9. Kolumni, Tuuli Hirvilammi: Pyörä, kesän paras menopeli
 10. Läpimurto liigassa tiesi pitkää sopimusta Lahteen – raamikas pakki Alex Lindroos nauttii kovasta kesäisestä harjoittelusta
 11. Minä ja Suomenlahti: Tallenna ikimuistoinen hetki Suomenlahdelta – lähetä kuva toimitukseen ja osallistu kilpailuun
 12. Pelastusrengas kolmelle rannalle lahjoituksena – Muista hätätapauksessa HRAP-sääntö
 13. Rankkasade valutti vettä Porvooseen koko kuukauden edestä yhdessä päivässä
 14. "Sähköauto kulkisi tällä tuotannolla yli 10 miljoonaa kilometriä" – Sipoon jättimäiseen logistiikkakeskukseen asennetaan 4 000 aurinkopaneelia
 15. Eckerö lopettaa Maarianhaminan ja Tukholman välillä liikennöivän Birka Cruisesin toiminnan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.