Suojateitä poistamalla Aleksanterinkatua turvallisemmaksi? Näin arvioi liikenneopettaja

Aleksanterinkadun ylittämistä tekisi turvallisemmaksi joidenkin suojateiden poistaminen. Porvoon Autokoulu

toimitus

Olen huomannut, että Porvoossa Aleksanterinkadun ylittäminen Runeberginkatua pitkin kummasta suunnasta tahansa aiheuttaa usein vaarallisia läheltä piti tilanteita. Ehdotukseni on, että Aleksanterinkadun ylittäminen kiellettäisiin ja sallittaisiin Runeberginkadulta vain oikealle kääntyminen kummastakin suunnasta. Mitä mieltä te olette?

–Kyseessä on vilkkaasti liikennöity risteys, jossa näkyvyys joelle päin on huono jyrkän mäen ja suurten puiden vuoksi. Ehdotuksesi on erittäin hyvä. Se, että Runeberginkadulta pääsisi kääntymään vain oikealle Aleksanterinkadulle, riippumatta siitä kummasta suunnasta tulee, tekisi risteyksestä turvallisemman.

–Lisäksi Aleksanterinkadun ylittäminen suojateitä pitkin kyseisessä risteyksessä on hengenvaarallista. Syy on sama, näkyvyys mäen ja puiden vuoksi on olematon ja autojen nopeus tilanteeseen nähden suuri.

–Suojateiden poistamista tulisi harkita. Varsinkin lähempänä jokea oleva Aleksanterinkadun ylittävä suojatie tulisi poistaa. Tällöin on järkevä istutuksin tai kaitein estää tien ylitys, jottei totutusta paikasta kuljeta enää tien yli. Mikäli toinen Aleksanterinkadun ylittävistä suojateistä halutaan säilyttää, tulisi sen yhteyteen tehdä hidaste. Hidaste on tehokkain keino saada ajoneuvot vähentämään nopeutta.

Liikenneopettajat Helen Högström ja Miko Högström Porvoon Autokoulusta vastaavat palstalla lukijoiden kysymyksiin. Lähetä omasi: toimisto@porvoonautokoulu.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.