Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tästä lapselle uusi harratus? Sipoossa on rata, pelit ja vehkeet moottoripäille

SIPOO |Alle puolen tunnin matkan päässä Porvoosta voi löytyä moottoriurheilusta innostuville lapsille ja nuorille pärisevää tekemistä.

Sipoon Moottorikerho ja Timo Virtasen ja Mika Sirosen yritys RacePro´s järjestää kelien taas salliessa tiistaisin ajoharjoittelua Sipoon moottorirata-alueella. Se alkaa toukokuussa ja päättyy elokuussa.

Miehillä on laaja kokemus kansainvälisestä kilpaurheilusta useissa eri offroad-lajeissa ja taustalla yli 20-vuoden mekaanikkotyö huipputasolla.

–Tämä on helppo tapa tutustua uuteen harrastukseen: ilmoittaudu ajotapahtumaan, tule paikalle, harjoittele ja se on siinä. Ei suuria kulueriä, ei laitehankintoja eikä varastointia, Virtanen listaa.

Pärinää ja Puuhaa tarjoaa kertamaksulla ohjatun ajokerran valvotulla alueella, moottoripyörän, kaikki varusteet ja vakuutuksen.

Virtanen sanoo toiminnan laajenevan kaluston lisääntymisen myötä, joten yhä useammalle ajamisesta innostuneelle löytyy juuri sopiva menopeli.

–Aloitetaan nyt kolme viikkoa myöhemmin kuin viime keväänä, jolloin satoi räntää. Varausjärjestelmä tulee olemaan sähköpostilla, hän lisää.

Yli 200 innokasta lasta kokeili viime kaudella motocross-pyörällä ajamista ja Timo Virtasen mukaan joukossa oli yllättäen paljon tyttöjä. Jokunen lapsista löysi kokeillen itselleen uuden harrastuksen.

Enduromiehet haluavat aktivoida lapsia ja antaa samanlaisen mahdollisuuden kaikille.

–Lähdettiin hommaan, kun asumismuodot on muuttuneet ja elämänrytmi. Harvalla on mahdollista säilyttää tuollaisia tavaroita saati teknistä osaamista tai intoa niihin. Eikä tarvitse investoida vain huomatakseen, ettei lasta toiste kiinnostakaan. Nyt voi kokeilla ja vaikka myöhemmin ostaa omat. Aika harvalla ratsastusta harrastavallakaan on oma hevonen, Virtanen toteaa.

Radalla on viisi eri kokoista minicrossipyörää tosipienistä isompiin. Jokainen kuljettaja saa ohjaajan ja itselleen sopivan moottoripyörän: ei liian isoa tehoiltaan tai kooltaan.

–Valitaan ajettavaksi sopiva laite osaamistason, kokemuksen ja fyysiikan mukaan.

RacePro´sin yrittäjillä on kansainvälisen moottoriurheilun parissa saavutettu tekninen ammattitaito ja vuosien kokemus, jota muilla ei ole. Heillä on yhteensä yli 30 maailmanmestaruutta eri offroad-lajeissa, AMA GNCC -mestaruus, Euroopan ja kansallisia mestaruuksia ja yksittäisiä erikoiskilpailuja.

Mika Sironen tunnetaan kuljettajauransa lisäksi muun muassa 8-kertaisen maailmanmestarin Juha Salmisen mekaanikkona. Hän on toiminut myös muiden maailmanmestareiden taustalla ja työskennellyt useammalla valmistajalla. Mies on erikoistunut pyörän kilpatekniikkaan ja jousituksiin.

Timo Virtanen on työskennellyt monen suomalaisen enduron MM-miehen mekaanikkona. Herkkä on myös niittänyt menestystä usealla mantereella offroad- ja enduromekaanikkona.