Tästä lapselle uusi harratus? Sipoossa on rata, pelit ja vehkeet moottoripäille

Moottoripyöräilystä kiinnostuneet lapset pääsevät Sipoon ajoharjoitteluradalla kokeilemaan ja aloittaa innostuessaan vaikka harrastuksen. Sipoon Moottorikerho ja Racepro`s järjestävät tämän mahdollisuuden tänäkin keväänä, kunhan lumet sulavat. Kuvat Pärinää ja puuhaa tiimi: Tuire Aho ja Marko Lehtinen. Sipoon Moottorikerho

Tanja Kuisma

SIPOO |Alle puolen tunnin matkan päässä Porvoosta voi löytyä moottoriurheilusta innostuville lapsille ja nuorille pärisevää tekemistä.

Sipoon Moottorikerho ja Timo Virtasen ja Mika Sirosen yritys RacePro´s järjestää kelien taas salliessa tiistaisin ajoharjoittelua Sipoon moottorirata-alueella. Se alkaa toukokuussa ja päättyy elokuussa.

Miehillä on laaja kokemus kansainvälisestä kilpaurheilusta useissa eri offroad-lajeissa ja taustalla yli 20-vuoden mekaanikkotyö huipputasolla.

–Tämä on helppo tapa tutustua uuteen harrastukseen: ilmoittaudu ajotapahtumaan, tule paikalle, harjoittele ja se on siinä. Ei suuria kulueriä, ei laitehankintoja eikä varastointia, Virtanen listaa.

Pärinää ja Puuhaa tarjoaa kertamaksulla ohjatun ajokerran valvotulla alueella, moottoripyörän, kaikki varusteet ja vakuutuksen.

Virtanen sanoo toiminnan laajenevan kaluston lisääntymisen myötä, joten yhä useammalle ajamisesta innostuneelle löytyy juuri sopiva menopeli.

–Aloitetaan nyt kolme viikkoa myöhemmin kuin viime keväänä, jolloin satoi räntää. Varausjärjestelmä tulee olemaan sähköpostilla, hän lisää.

Yli 200 innokasta lasta kokeili viime kaudella motocross-pyörällä ajamista ja Timo Virtasen mukaan joukossa oli yllättäen paljon tyttöjä. Jokunen lapsista löysi kokeillen itselleen uuden harrastuksen.

Enduromiehet haluavat aktivoida lapsia ja antaa samanlaisen mahdollisuuden kaikille.

–Lähdettiin hommaan, kun asumismuodot on muuttuneet ja elämänrytmi. Harvalla on mahdollista säilyttää tuollaisia tavaroita saati teknistä osaamista tai intoa niihin. Eikä tarvitse investoida vain huomatakseen, ettei lasta toiste kiinnostakaan. Nyt voi kokeilla ja vaikka myöhemmin ostaa omat. Aika harvalla ratsastusta harrastavallakaan on oma hevonen, Virtanen toteaa.

Radalla on viisi eri kokoista minicrossipyörää tosipienistä isompiin. Jokainen kuljettaja saa ohjaajan ja itselleen sopivan moottoripyörän: ei liian isoa tehoiltaan tai kooltaan.

–Valitaan ajettavaksi sopiva laite osaamistason, kokemuksen ja fyysiikan mukaan.

RacePro´sin yrittäjillä on kansainvälisen moottoriurheilun parissa saavutettu tekninen ammattitaito ja vuosien kokemus, jota muilla ei ole. Heillä on yhteensä yli 30 maailmanmestaruutta eri offroad-lajeissa, AMA GNCC -mestaruus, Euroopan ja kansallisia mestaruuksia ja yksittäisiä erikoiskilpailuja.

Mika Sironen tunnetaan kuljettajauransa lisäksi muun muassa 8-kertaisen maailmanmestarin Juha Salmisen mekaanikkona. Hän on toiminut myös muiden maailmanmestareiden taustalla ja työskennellyt useammalla valmistajalla. Mies on erikoistunut pyörän kilpatekniikkaan ja jousituksiin.

Timo Virtanen on työskennellyt monen suomalaisen enduron MM-miehen mekaanikkona. Herkkä on myös niittänyt menestystä usealla mantereella offroad- ja enduromekaanikkona.

Pärinää ja puuhaa

Sipoon Moottorikerhon ja järvenpääläisen Raceprocenter Finland Oy:n 2017 käynnistämä projekti jatkuu tänä keväänä Sipoon ajoharjoitteluradalla osoitteessa Öljytie 618.

Radalla 3–11-vuotiaat voivat ohjatusti kokeilla moottoripyöräilyä ilman perhettä rasittavia suuria investointeja kalustoon ja varusteisiin.

Ajoharjoitteluun kuuluvat kaikki ajovarusteet, pyörät, valmennus, vakuutukset ja polttoaineet. Kaksi puolen tunnin kokeilukertaa maksaa 25 euroa per kerta ja sen jälkeen ajotunti kerran viikossa 50 euroa per lapsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tirmo Blues tulee sittenkin – Kasmir, Pete Parkkonen,... Katso koko esiintyjäkattaus ja fiilistele menneitä vuosia
 2. Borealikselta 93 miljoonan euron osinko Itävaltaan – yhtiö pitää lomautuksia mahdollisina koronapandemian vuoksi
 3. Juhlavuoden hanke käynnissä – Brunberg Oy:n uudesta tehtaanmyymälästä tulee suklaanvärinen
 4. ”Abstrakti, mutta esittävä”– tältä näyttää yleisövessan seinämaalaus
 5. Itä-Uusimaa sai lähes 3 miljoonaa valtionavustusta kahteen alueelliseen sote-hankkeeseen – "Monenlaista hyötyä riippumatta siitä, toteutuuko sote-uudistus"
 6. Porvoon poliisiampuminen siirtymässä syyteharkintaan – Konkreettisessa vaarassa oli kahdeksan poliisia – tutkinnanjohtaja: "Toivottavasti tämä ei ole uusi normaali"
 7. Porvoon antamat sote-rukkaset eivät tulleet Askolalle yllätyksenä – lähipalvelujen menetys kaihersi päättäjiä
 8. Leikkipuisto purettiin – uudet suunnitelmat eivät ole lähiasukkaiden mieleen
 9. Kolumni, Tuuli Hirvilammi: Pyörä, kesän paras menopeli
 10. Läpimurto liigassa tiesi pitkää sopimusta Lahteen – raamikas pakki Alex Lindroos nauttii kovasta kesäisestä harjoittelusta
 11. Minä ja Suomenlahti: Tallenna ikimuistoinen hetki Suomenlahdelta – lähetä kuva toimitukseen ja osallistu kilpailuun
 12. OP Pukkila haluaa yhdistää voimansa Päijät-Hämeen pankkien kanssa
 13. Pelastusrengas kolmelle rannalle lahjoituksena – Muista hätätapauksessa HRAP-sääntö
 14. Maria Huntington vahvassa pituusvireessä Oulussa
 15. Oikeus torppasi Fortumin havittelemat muutokset Oulujoen vaelluskalamääräyksiin – uusia kalateitä ei silti tule ainakaan lähivuosina

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.