Nyt selvisi, miksi teini kulkee nilkat paljaana – ESS: Yläkoulun oppilaat paljastavat, ettei maailma ole muuttunut

toimitus

Hollolan Salpakankaan koulua käyvät yhdeksäsluokkalaiset Tea Niemelä, Aino Närvänen ja Kalle Pölönen sanovat, että yläkouluvaiheessa on tärkeää mennä massan mukana. Omaperäisemmän muodin vuoro on vasta lukio- tai ammattikouluiässä.

Nyt nuoriso onhylännyt taannoin muotia olleetpipotja myöspitkävartiset sukat. Paljaat nilkat nuorella myös ulkosalla ovat tavanomainen näky.Niemelän ja Närväsen jalassa ovat yleensä aina lyhytvartiset sukat.

– Se on niin kivannäköistä, Niemelä sanoo.

Eikö palele?

–No välillä.

–Pitkät lahkeet tai pitkät varret sukissa tuntuvat ärsyttäviltä, Närvänen sanoo.

Niemelä ja Närvänen sanovatEtelä-Suomen Sanomissa, että yläkoulussa kaikki pukeutuvat samalla tavalla, jopa vaatteiden värit ovat yhteneväiset. Pölönen sanoo, että syy massan mukana kulkemiseen on rohkeuden puute.

– Ei uskalleta erottua. Erilainen pukeutuminen voi kerätä katseita. Itse olen yrittänyt ostaa edes välillä vähän erilaisia vaatteita kuin muilla, ettei nyt ole sitä ihan samaa Adidaksen hupparia kuin kaikilla. Käytän myös pipoa ja talvella pitkävartisia sukkia, Pölönen kertoo.

Terveydenhoitajat joutuvat ottamaan paljaat nilkat puheeksi nuorten kanssa.

– Itse joudun ottamaan paljaat nilkat ulkosalla -muodin puheeksi päivittäin, tänäänkin kaksi kertaa, kertoo terveydenhoitaja Terttu Leppänen Liipolan ja Salinkallion koulusta Lahdesta.

Paljaisiin nilkkoihin voi tulla jännetulehdus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.