Syntyykö presidenttiperheeseen vauvan myötä mustasukkaisuutta? – Koirankasvattaja: "Näin Lennu saattaa reagoida"

Tasavallan ykköskoira Lennu Haukio-Niinistö, 6, saa helmikuussa seurakseen vauvan, kun haikara tuo presidenttiparille elävän paketin Mäntyniemeen. Tasavallan presidentin kanslia

Jari Pietiläinen

Tasavallan tulevan ykkösvauvan on määrä syntyä helmikuussa, jolloin koittaa Sauli Niinistön ja Jenni Haukion lapsen laskettu aika.

Vaikka presidentin virka-asunnossa Mäntyniemessä ei muita lapsia taaperrakaan, silti perheessä on kuusivuotias, joka ei tiedä tulokasvauvasta vielä mitään. Sosiaalisessa mediassa on ehditty pohtia, miten bostoninterrieri Lennu reagoi, kun vauva saapuu Niinistön ja Haukion kotiin.

Rotujärjestö Suomen Bostonit ry:n puheenjohtajalla Tarja Hyvärisellä on jo 30 vuoden vankka kokemus bostoninterriereiden kasvatuksesta. Tuona aikana hänen kennelissään on syntynyt 61 pentueesta yhteensä 197 koiraa.

Hyvärisellä on itsellään neljä lasta, joista nuorin on 18-vuotias – ja kaikki lapset ovat varttuneet koirien kavereina. Hyvärinen ennakoi, että myös Lennu suhtautuu uuteen vauvaan erittäin suopeasti.

Bostonit suhtautuvat vauvan itkuun uteliaasti."

– Bostoninterrieri on erittäin lapsirakas rotu, joka suhtautuu elämänmuutoksiin aika lailla mutkattomasti. Se on osaa sopeutua myös siihen, että kotiin tulee uusi vauva, Hyvärinen arvioi.

Kääpiökoiriin kuuluvalla bostikalla on tunnetusti hyvät hermot. Vaikka tuleva Beibi Haukio-Niinistö olisi luonteeltaan villi ja meneväinen, Lennu ei siis todennäköisesti ärhentele silloinkaan.

– Lapsen itkuun ja kaatuiluun bostonit suhtautuvat lähinnä uteliaasti. Lisäksi Lennu on tottunut sukkuloimaan yhä uusien ihmisten parissa, ja se varmasti helpottaa tilannetta, Hyvärinen pohtii.

– Toki bostonitkin ovat mustasukkaisia uudelle perheenjäsenelle, mutta ne eivät näytä sitä negatiivisella tavalla. Joko toinen koirarotu saattaa näykkiä vauvaa, mutta tämä rotu taas hakee isäntänsä huomiota esimerkiksi temppuja tekemällä.

Kasvattaja: Voimia Lennulle!"

Tulipa perheeseen sitten vauva tai toinen koira, silloin on tärkeää antaa huomiota myös perheessä pidempään olleelle koiralle.

Hyvärisen mukaan edes vauvan uudet lelut eivät todennäköisesti saa Lennua hämmennyksiin, sillä bostoninterrierit eivät varastele nukkeja tai pikkuautoja. Jos lelu lojuu lattialla, siihen Lennu voi toki kokeilla hampaitaan.

– Jos presidenttiparilla olisi esimerkiksi chihuahua, silloin tilanne olisi paljon haastavampi, koska chihuahualla on valtavan suuri ego, ja se on samalla erittäin haukkuherkkä.

– Uskon, että kaikki menee vauvan ja Lennun suhteissa mallikelpoisesti, joten en voi kuin toivottaa onnea koko perheelle.Ja voimia Lennulle..., Hyvärinen naurahtaa lopuksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.