Oliko vuonna 1998 palkkasi 11 000 mk? – Uusi laskuri kertoo, paljonko se on nyt euroissa

Jari Pietiläinen

Tilastokeskus on julkistanut uuden laskurin, jonka avulla voi muuntaa aloitusvuoden markat tai eurot halutun vertailuvuoden markoiksi tai euroiksi.

Laskenta perustuu elinkustannusindeksiin, ja se ottaa huomioon sekä vuoden 1963 rahauudistuksen että vuoden 2002 euroon siirtymisen.

Vuoden 1963 uudistuksessa otettiin käyttöön niin sanottu uusi markka, jonka arvo oli 0,01 vanhaa markkaa – toisin sanoen uudistuksessa leikattiin pois kaksi nollaa. Vuonna 2002 euroon siirtymisen yhteydessä markat muunnettiin euroiksi vakiokertoimella, jonka suuruus on 5,94573.

Vertailun aloitus- ja lopetusvuoden voi valita pudotusvalikoista ja syöttää sitten haluttu rahamäärä vertailun aloitusvuoden mukaisessa rahayksikössä.

Kun valintoihin tehdään muutoksia, uudet vertailuarvot lasketaan automaattisesti. Tulokset annetaan vertailun lopetusvuoden rahayksikössä pyöristettynä kahden desimaalin tarkkuuteen.

Tutustu laskuriin tästä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut