Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ihmisten tarinoin matkalle lapsuuteen Askolassa – avajaiset tulossa

ASKOLA | Valokuvia ja tarinoita eri vuosikymmeninä syntyneiltä Askolassa vaikuttaneilta ihmisiltä on esillä Matka lapsuuteen –valokuvanäyttelyssä.

Avajaiset ovat osa Askolan pääkirjaston itsenäisyyspäivän etkoja tiistaina 5.12. kello 18 – 20. Näyttely kertoo minkälaista lapsuus on ollut eri vuosikymmeninä ja muodostaa läpileikkauksen lapsuuden ja leikin merkityksestä ja sisällöstä koko Suomen itsenäisyyden ajalta.

Näyttely koostuu kuudentoista eri vuosikymmenillä syntyneen ihmisen tarinoista ja heistä otetuista valokuvista.

Vanhin haastatelluista on 99-vuotias ja nuorin neljävuotias. Väliin mahtuu 1920- ja 1930-luvuilla, sodan aikana ja sen jälkeen syntyneiden ihmisten tarinoita, miehiä ja naisia, tyttöjä ja poikia, jotka kertovat minkälainen heidän lapsuutensa on ollut.

Vanhin haastatelluista 99-vuotias, nuorin neljä

Kokonaisuus on ainutlaatuinen kattaus tavallisten ihmisten tarinoita, joissa on eroja, mutta myös paljon yhteistä ja samansuuntaisia kokemuksia.

Myös haastateltujen ja kuvattujen leluja on mukana näyttelyssä eri vuosikymmeniltä, nukkeja, kirjoja, pehmoleluja ja valokuvia lapsuudesta eri ajoilta.

Matka lapsuuteen –näyttelyn taustavoimia ovat askolalaiset Keth Strömdahl, joka on haastatellut mukana olijoita ja Eerika Korhonen, joka on valokuvannut heidät.

Askolassa on pidetty jo viisi vuotta tarinapiirejä, joista näyttelyssä on vaikutteita. Kahdeksan Itä-Uudenmaan kirjaston Tarinakaraoke-hanke on ollut osa Suomi100-juhlavuotta. Vaikutteita on myös valokuvaaja Leena Louhivaaralta Hänellä on samantapaista työtä Omakuva 100 vuotta suomalaisena –kokonaisuudessa.

Matka lapsuuteen esitellään Askolan kunnan Suomi100 –itsenäisyyspäivän juhlissa 6.12. Askolan koululla, jossa Louhivaara on juhlapuhujana. Kahvitus Askolan koululla alkaa kello 11.30 ja juhlaohjelma kello 12.15.

Matka lapsuuteen näyttely Askolan pääkirjastossa, Pappilantie 2, joulukuussa 2017 ja tammikuussa 2018 kirjaston aukiolo-aikoina maanantaisin ja perjantaisin 10–15, tiistaisin, keskiviikoisin ja torstaisin 13–19 ja lauantaisin 10–14. Pyhinä poikkeusaukioloja.