Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

50 000 euroa oli siirtymässä rikollisen tilille – sitten iski poliisi

Länsi-Uudenmaan poliisin kertoo estäneensä huijauksen, jossa uhrin pankkitililtä oltiin siirtämässä 50 000 euroa.

Poliisi ehätti kuitenkin väliin ja tutkii tapausta nyt muun muassa petoksen yrityksenä.

Poliisin mukaan huijari oli esiintynyt "valepoliisina".

Tapaus sattui keskiviikkona.

– Rikospoliisiksi esittäytynyt huijari oli soittanut asianomistajalle samana päivänä ja kalastellut tilitietoja, jotka asianomistaja oli antanut. Poliisin ripeän toiminnan ja pankin toimenpiteiden ansiosta 50 000 euron suuruinen tilisiirto saatiin estettyä ja jäädytettyä, poliisi kertoo tiedotteessa.

Valepoliisi-ilmiö ja pankkitietojen kalastelu on noussut esiin ympäri maan. Yksistään Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle on tämän vuoden aikana tullut jo 30 valepoliisitapausta tutkittavaksi. Niitä tutkitaan muun muassa nimikkeillä virkavallan anastus, petoksen yritys sekä törkeä maksuvälinepetos.

Poliisi kehottaa etenkin ikäihmisiä laittamaan tileilleen ja korteilleen turvarajat, jolloin suurta rahallista vahinkoa ei voi tapahtua.

Poliisi myös muistuttaa, ettei se missään olosuhteissa kysele pankkitunnuksia minkään rikoksen tutkinnan yhteydessä eikä niitä pidä antaa kenenkään muun käyttöön muutenkaan.

– Jos poliisi soittaa sinulle etkä ole varma, että kyseessä on oikea poliisi, asian voi tarkistaa soittamalla siihen poliisilaitokseen, jossa hän on sanonut työskentelevänsä. Poliisilaitosten vaihteiden yhteystiedot löytyvät poliisin verkkosivulta www.poliisi.fi, poliisi neuvoo.

– Jos ovelle ilmaantuu poliisiksi esittäytyvä henkilö, pyydä häntä näyttämään virkamerkkiä. Voit myös soittaa hätäkeskukseen, jos ovellasi on poliisipartio, etkä usko heidän olevan poliiseja.

– Mikäli epäilet joutuneesi rikoksen kohteeksi, tee asiasta rikosilmoitus tai akuuteissa tilanteissa soita hätäkeskukseen.