Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Smaku-annokset ovat nyt tässä – luvassa elämyksiä

Kohta saadaan taas maistella huippuravintoloiden tuotteita. Smaku 2017 alkaa elokuussa.

Porvoo | Kaupungin ravintoloiden yhteistyössä toteuttaman Smaku -tapahtuman ruokalista on julkaistu. Elokuun 14. päivä alkavassa tapahtumassa on mahdollista maistaa ravintoloiden parhaimpia signature dish -annoksia viidellä eurolla.

Jokainen osallistuva ravintola toteuttaa Smakua varten maisteluversion vähintään yhdestä lämpimästä tai kylmästä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta.

– Viime vuonna tapahtumasta tuli niin suosittu, että muodostui jo käsitteet smakujono ja smaku sold-out, nauraa tapahtuman koordinaattori Laura Pulkkinen

Kahden maisteluviikon aikana järjestetään äänestys, johon kuka vaan voi osallistua Uusimaan nettisivuilla. Voittaja-annos valitaan yleisöäänestyksen ja asiantuntijaraadin yhteispisteillä. Viime vuonna Porvoon Makuaarteeksi valittiin Wanhan Laamannin Savukurpitsaa ja sieniä -annos. Äänestäneiden kesken arvotaan illallislahjakortteja jokaiseen osallistuvaan ravintolaan.

Ruokatapahtuma huipentuu lauantaina 26.8. järjestettävään päätapahtumaan, jossa ravintolat maistattavat annoksiaan saman katon alla Grandissa. Viime vuonna päätapahtumassa vieraili 1200 nälkäistä, enempää ei mahtunut.

– Yleisöpaljous ylitti täysin odotukset. Odotimme ehkä 500-700 kävijää, Pulkkinen jatkaa.

Tällä kertaa tapahtuman kiinnostavuutta ei aliarvioida. Kaupungin matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen odottaa tapahtumaa innoissaan.

– Kävin jo fiilistelemässä annoksia ennakkoon, melkoisia makuelämyksiä on tiedossa.

Viime vuonna väkeä tuli käymään kaupungin ulkopuoleltakin ja konsepti on herättänyt kiinnostusta myös muualla Suomessa.

– Tämä on mahtavaa, koska ravintolat tekevät yhteistyössä.

Ravintoloiden tekemä yhteistyö onkin tapahtuman onnistumisen ytimessä.

– Porvoossa on mielettömän tasokkaita ravintoloita ja niissä hyvä henki. Kun ne puhaltavat yhteen hiileen on kokonaisuus paljon enemmän kuin ravintoloiden summa, Pulkkinen maalailee.

Hän toivookin, että paikalliset käyttäisivät tapahtumaa hyväkseen ja tutustuisivat kotikaupunkinsa ruokatarjontaan.

– Tämä on tosi matalan kynnyksen tapahtuma. Voi mennä vaikka Haikon kartanoon syömään vitosella!

Juttua muokattu 18.7. kello 13.46: Muokattu tapahtuman nimi Smakuksi, aikaisemmin siinä luki Smaku - Taste of Porvoo. Aikaisemmin sanottiin, että yleisöäänestuksessä yksi lahjakortti, todellisuudessa yksi jokaiseen ravintolaan. Kuvaajan nimi lisätty.