27
Brasserie L'Amourin annos, jossa on spelttikakkua ja kanttarelleista keitettyä valkosuklaa-fudgekastiketta.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaMeat Districtin annos Maminha: Teurastajan lempilihaa, sydänsalaattia, piimää, karhunlaukkaa ja retiisiä. Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaKannonnokka & Vanha Navetta: Sitä hyvää, sitä makkaraa. Tuoremakkaraa Kannonnokassa laiduntavan ylämaankarjan lihasta, nokkosta Navetan nurkalta ja salaattitarpeet Laiskankokin takapihalta.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaEl Patio: Crema catalana -vaahtoa ja talon marjakastiketta.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaSicapelle: Baby Gem. Sydänsalaattia hiililtä, Västerbottenia Ruotsista, tattaria & yrttiöljyä.
Smaku 2017/ Niko Laurila
Katso isompi kuvaFryysarinranta: Porvoon Snigulit. Friteerattuja Helix Aspersa -etanoita hernepyreen ja valkosipuliaiolin kera.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaBistro Gustaf: Osteri, mignonette-kastiketta ja Karelian Caviarin kaviaaria. Tähän annokseen käytämme
Robbes Lilla Trädgårdin yrttejä sekä paikallisen tuottajan sipulia.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaWanha Laamanni: Mesiangervolla maustettua kotijuustoa, pekaanipähkinää ja
balsamicoa.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaEl Patio: Pation karitsaa. Karitsankyljys, kukkakaali-manchegopyree sekä alioli ovat täydellinen yhdistelmä espanjalaisia ja kotimaisia makuja.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaHaikon kartanon Maitosuklaata ja puolukkaa.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaZum Beispiel: Vegaaninen maissitostada
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaBistro Gustaf: Dubonnetpäärynää, Roguefort-juustoa, Kulloon hunajaa ja karamellisoituja saksanpähkinöitä. Hunaja tulee omilta mehiläisiltä.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaRafael's Steakhouse: Rafael’s Slow’n Low Smokey Grillribs.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaBistro Sinne: Whip it! Whip it good! Omenavispipuuroa omasta pihasta, hopeatoffeejäätelöä, manteli-omenacrumble, popcandy, suolakinuski, tagettes.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaHaikon kartanon Haikonselän kalatoast.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaLa Fiesta: Ompputikkarit.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaBistro Sinne: Catch a fish. Mallasleipä-paneroituja Erosen muikkuja, paahdettuja luomupottuja ja Gheetä:
kotimaisia muikkuja, mallasleipää, luomuperuna, ruskistettua voita, villiyrttisalaatti,
pikkelöity sinapinsiemen, balsamico-vinaigrette.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaBistro Sinne: Suomalainen Takoo. Selleritako, Bosgårdin riimihärkää ja kuusenkerkkää: Bosgårdin luomulaidunnautaa, selleriremoulade, sinapinsiemeniä, marinoituja kantarelleja, kuusenkerkkää, giniä.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaLa Fiesta: Romesco-keitto Fiestan tapaan.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaBrasserie L'Amour: Luomuperunaa, purjoa ja kermaviiliä.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaHaikon kartanon Shepherd`s Pie kartanon tapaan.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaVanhan Porvoon Jäätelötehdas:Ruskistettu voi ja paahdettu manteli.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaBrasserie L'Amour: Rantakala ”escabeche”.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaCafé Postresin Mascarpone-marjatartaletti.
Smaku 2017 / Niko Laurila
Katso isompi kuvaTunnelmia viimevuoden Smakusta.
Ilona Savola Photography
Katso isompi kuvaTunnelmia viime vuoden Smakusta. Ilona Savola Photography
Kohta saadaan taas maistella huippuravintoloiden tuotteita. Smaku 2017 alkaa elokuussa.
Hanna Asikainen
| Päivitetty
Porvoo | Kaupungin ravintoloiden yhteistyössä toteuttaman Smaku -tapahtuman ruokalista on julkaistu. Elokuun 14. päivä alkavassa tapahtumassa on mahdollista maistaa ravintoloiden parhaimpia signature dish -annoksia viidellä eurolla.
Jokainen osallistuva ravintola toteuttaa Smakua varten maisteluversion vähintään yhdestä lämpimästä tai kylmästä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta.
– Viime vuonna tapahtumasta tuli niin suosittu, että muodostui jo käsitteet smakujono ja smaku sold-out, nauraa tapahtuman koordinaattori Laura Pulkkinen
Kahden maisteluviikon aikana järjestetään äänestys, johon kuka vaan voi osallistua Uusimaan nettisivuilla. Voittaja-annos valitaan yleisöäänestyksen ja asiantuntijaraadin yhteispisteillä. Viime vuonna Porvoon Makuaarteeksi valittiin Wanhan Laamannin Savukurpitsaa ja sieniä -annos. Äänestäneiden kesken arvotaan illallislahjakortteja jokaiseen osallistuvaan ravintolaan.
Ruokatapahtuma huipentuu lauantaina 26.8. järjestettävään päätapahtumaan, jossa ravintolat maistattavat annoksiaan saman katon alla Grandissa. Viime vuonna päätapahtumassa vieraili 1200 nälkäistä, enempää ei mahtunut.
– Yleisöpaljous ylitti täysin odotukset. Odotimme ehkä 500-700 kävijää, Pulkkinen jatkaa.
Tällä kertaa tapahtuman kiinnostavuutta ei aliarvioida. Kaupungin matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen odottaa tapahtumaa innoissaan.
– Kävin jo fiilistelemässä annoksia ennakkoon, melkoisia makuelämyksiä on tiedossa.
Viime vuonna väkeä tuli käymään kaupungin ulkopuoleltakin ja konsepti on herättänyt kiinnostusta myös muualla Suomessa.
– Tämä on mahtavaa, koska ravintolat tekevät yhteistyössä.
Ravintoloiden tekemä yhteistyö onkin tapahtuman onnistumisen ytimessä.
– Porvoossa on mielettömän tasokkaita ravintoloita ja niissä hyvä henki. Kun ne puhaltavat yhteen hiileen on kokonaisuus paljon enemmän kuin ravintoloiden summa, Pulkkinen maalailee.
Hän toivookin, että paikalliset käyttäisivät tapahtumaa hyväkseen ja tutustuisivat kotikaupunkinsa ruokatarjontaan.
– Tämä on tosi matalan kynnyksen tapahtuma. Voi mennä vaikka Haikon kartanoon syömään vitosella!
Juttua muokattu 18.7. kello 13.46: Muokattu tapahtuman nimi Smakuksi, aikaisemmin siinä luki Smaku - Taste of Porvoo. Aikaisemmin sanottiin, että yleisöäänestuksessä yksi lahjakortti, todellisuudessa yksi jokaiseen ravintolaan. Kuvaajan nimi lisätty.