JUURI NYT: Makeistehtaan tontin puutalo paloi pahoin – syttymissyystä ei vielä arvioita

Samu Karvala

Tulipalo on tuhonnut keskiviikkoaamuna pahoin Porvoon Raatihuoneenkatu 17:ssa sijaitsevaa tyhjillään olevaa puurakennusta. Rakennus kuuluu Brunbergin vanhan makeistehtaan kiinteistöön.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen palopaikalle kello 4.53. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle liekit löivät jo talosta ulos. Päivystävän palopäällikön Ilkka Eskelisen mukaan sammutustöihin saatiin hyvät resurssit, kuumimmassa vaiheessa paikalla oli yli 50 palomiestä.

Pelastuslaitoksen ensimmäinen tehtävä oli rajata palo, sillä se uhkasi levitä naapurirakennuksiin. Etenkin Puistopäiväkodin puurakennus oli ilmeisessä vaarassa. Suojeltu, mutta vuosien varrella huonoon kuntoon päässyt vanha makeistehdaskin säästyi isommilta palovahingoilta.

– Tehtaassa on hyvä palo-osastointi, Eskelinen totesi.

Viranomaisilla ei ollut aihetta epäillä, että palavassa rakennuksessa olisi ollut henkilöitä. Palon syttymissyystä ei ollut aamulla vielä arvioita, poliisi tutkii tapahtunutta.

Palon sammutustöiden vuoksi Raatihuoneenkatu ja Linnankoskenkatu ovat liikenteeltä suljettuina. Palo on aiheuttanut savuhaittaa keskustan alueella.

Pahoin palanut puurakennus on vuodelta 1945. Se on rakennettu aikanaan paikalle palaneen vastaavanlaisen asuinrakennuksen tilalle.

Rakennus oli asuinkäytössä vielä muutama vuosi sitten. Viime ajat se on ollut tyhjillään odottaen tontin uudisrakennushankkeen käynnistämistä. Se on kuitenkin jäissä Brunbergin vanhan makeistehtaan suojeluvaatimusten vuoksi.

Katso video aamyöltä:

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Odotettu Itärataselvitys: Porvoo–Kouvola perii voiton Porvoo–Kotkasta
 2. Porvoon nolla ei pitänyt perjantaina – valtaosa koronatartunnan saaneista on parantunut
 3. Karri Ollila pyrkii Askolan kunnanjohtajaksi – kilpaan ilmoittautui 16 henkilöä
 4. Koronattomien päivien putki meni poikki Porvoossa – taas joukko uusia tartuntoja
 5. Porvoossa ei ilmennyt uusia koronatartuntoja – myös naapurikunnissa rauhallista
 6. Jo ensi maanantaina Porvoossa pääsee turvallisesti tapaamaan palvelukodeissa asuvia läheisiään – varaa heti oma aikasi ja katso tapaamistupien ohjeet
 7. Airiston veneturmatutkinta valmis: Poliisi epäilee moottoriveneen kuljettajaa kuolemantuottamuksista
 8. Bussivuorot kulkevat kesälläkin Porvoosta Askolaan ja Pukkilaan, ja maaseudulta takaisin kaupunkiin
 9. Kansanedustaja Heikki Vestman (kok), kolumni: Sähkön siirtohinnat kuriin – verkkoyhtiöiden tuotosta voidaan säästää jopa 400 miljoonaa euroa vuosittain sähkönkäyttäjien eli sinun rahojasi.
 10. Savusaunamökki paloi Bosgårdissa
 11. Millariikka Rytkönen, kolumni: Uraputkeni on kulkenut vahvan laskusuuntaisesti – nyt ay-pomona olen arvoasteikossa aivan pohjalla
 12. Varovaisuus ei auttanut, koronavirus iski kauppareissulla: "Pesin käsiä, käytin hanskoja, desinfioin koko ajan. Mutta se ei riittänyt"
 13. Tulipalo: Kaksi ulkorakennusta roihusivat Käärmeniementiellä - katso video sammutustöistä
 14. Asiakkaan kokemus uudesta Kamppulan Salesta: ”Siisti ja tilavat käytävät”
 15. Porvoossa avautuvat kesäkuun alusta uimarannat, Kompassi, museot, galleriat – ja vessat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.