Britanniassa jännitetään koronaviruksen vuoksi tehohoidossa viruvan pääministerin kohtaloa

STT

Britannia jännitti alkuviikosta pääministerinsä Boris Johnsonin, 55, terveydentilaa sen jälkeen, kun hänet siirrettiin maanantaina tehohoitoon koronaviruksen vuoksi. Johnson ei tiistaihin mennessä tiettävästi ollut joutunut hengityskoneeseen, mutta hänelle annettiin lisähappea, kertoi BBC.

Yleisradioyhtiön mukaan Johnson siirrettiin tehohoitoon, jotta hänet saadaan tarvittaessa nopeasti kiinni hengityskoneeseen.

Pääministerin kanslia ei ole kertonut yksityiskohtia Johnsonin hoidosta. Brittilehti Guardianin mukaan parin ensimmäistä lasta odottava Carrie Symonds, 32, on erittäin huolestunut Johnsonin tilasta. Symonds on itsekin kertonut olleensa sairaana, mutta toipuneensa jo.

Johnson passitettiin sairaalaan testeihin sunnuntaina, ja vielä aiemmin maanantaina hän johti maataan sairaalapedistä.

– Olen varma siitä, että hän selviää tästä, koska jos tiedän mitään tästä pääministeristä, tiedän hänen olevan taistelija. Hän on pian taas ohjaksissa ja johtaa meidät tämän kriisin läpi, kommentoi Johnsonia tuuraava ulkoministeri Dominic Raab BBC:n mukaan.

Pääministerin kanslian mukaan Johnsonilla ei ole keuhkokuumetta, kertoo BBC.

Johnson kertoi positiivisesta koronavirustestistään julkisuuteen 27. maaliskuuta. Sen jälkeen pääministeri vetäytyi eristykseen ja työskenteli virka-asunnoltaan.

Johnsonin oli määrä palata töihin viime perjantaina seitsemän päivän kotieristyksen jälkeen. Hänellä oli kuitenkin tuolloin edelleen korkea kuume, joten eristystä päätettiin jatkaa.

Pääministerin tilan huononemisesta oli huhuttu joitakin päiviä ennen sairaalahoitoa. Viime viikolla julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan Johnson olisi ollut vakavammin sairas kuin hän tai hänen esikuntansa olivat halukkaita myöntämään.

Johnsonin esikunta kielsi aiemmin, että pääministerin terveydentilassa olisi tapahtunut selkeää huononemista. Johnson nähtiin viimeksi julkisuudessa torstaina. Hän osallistui asunnollaan tapahtumaan, jossa osoitettiin suosiota terveydenhuollon työntekijöille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Odotettu Itärataselvitys: Porvoo–Kouvola perii voiton Porvoo–Kotkasta
 2. Porvoon nolla ei pitänyt perjantaina – valtaosa koronatartunnan saaneista on parantunut
 3. Karri Ollila pyrkii Askolan kunnanjohtajaksi – kilpaan ilmoittautui 16 henkilöä
 4. Koronattomien päivien putki meni poikki Porvoossa – taas joukko uusia tartuntoja
 5. Porvoossa ei ilmennyt uusia koronatartuntoja – myös naapurikunnissa rauhallista
 6. Jo ensi maanantaina Porvoossa pääsee turvallisesti tapaamaan palvelukodeissa asuvia läheisiään – varaa heti oma aikasi ja katso tapaamistupien ohjeet
 7. Airiston veneturmatutkinta valmis: Poliisi epäilee moottoriveneen kuljettajaa kuolemantuottamuksista
 8. Tulipalo: Kaksi ulkorakennusta roihusivat Käärmeniementiellä - katso video sammutustöistä
 9. Savusaunamökki paloi Bosgårdissa
 10. Bussivuorot kulkevat kesälläkin Porvoosta Askolaan ja Pukkilaan, ja maaseudulta takaisin kaupunkiin
 11. Kansanedustaja Heikki Vestman (kok), kolumni: Sähkön siirtohinnat kuriin – verkkoyhtiöiden tuotosta voidaan säästää jopa 400 miljoonaa euroa vuosittain sähkönkäyttäjien eli sinun rahojasi.
 12. Millariikka Rytkönen, kolumni: Uraputkeni on kulkenut vahvan laskusuuntaisesti – nyt ay-pomona olen arvoasteikossa aivan pohjalla
 13. Varovaisuus ei auttanut, koronavirus iski kauppareissulla: "Pesin käsiä, käytin hanskoja, desinfioin koko ajan. Mutta se ei riittänyt"
 14. Linnankosken lukion ylioppilasjuhla tänään kello 11 livenä Uusimaan verkkosivuilla
 15. Asiakkaan kokemus uudesta Kamppulan Salesta: ”Siisti ja tilavat käytävät”

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.