Liikenteen rajoitukset jatkuvat 13. toukokuuta asti, maahantulijoiden karanteenimääräyksiä tiukennetaan.

STT

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan hallitus on päättänyt aiemmin ilmoitetun mukaisesti jatkaa liikenteen rajoituksia sisä- ja ulkorajoilla 13. toukokuuta asti. Lisäksi maahantulijoiden karanteenimääräyksiä tiukennetaan. Pääsääntönä on, että kaikki sisärajojen yli Suomeen saapuvat henkilöt ovat Suomessa oleskelunsa aikana velvollisia pysymään karanteenia vastaavissa olosuhteissa 14 vuorokauden ajan.

Ruotsin ja Norjan puolella työssä käyvien suomalaisten tulee olla karanteenia vastaavissa olosuhteissa heidän ollessaan Suomen alueella. .

Ruotsista tai Norjasta Suomeen tulevien työntekijöiden tulee myös noudattaa THL:n ohjeistusta ja olla karanteenia vastaavissa olosuhteissa mahdollisuuksien mukaan niin Suomessa kuin kotona olleessaan.

Liikennemäärät Ruotsin ja Norjan rajoilla ovat vähentyneet 95 prosenttia. Valtaosa liikenteestä on tavaraliikennettä.

Hallitus suosittaa myös laivayhtiöitä lopettamaan henkilöliikenteen lipunmyynnin Suomesta Ruotsiin, Viroon ja Saksaan 11. huhtikuuta alkaen. Suositus on voimassa 13. toukokuuta asti. Suositus ei koske tavara- ja rahtiliikennettä.

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr). mukaan ministeriöllä on tiedossa noin 2 000 suomalaista matkailijaa ulkomailla. Suurimmat ryhmät ovat Espanjassa, Uudessa-Seelannissa, Australiassa ja Thaimaassa.

Haaviston mukaan Pekingin ja Soulin suurlähetystöt ovat työskennelleet huoltovarmuushankintojen eteen. Ukrainan kanssa on käyty keskusteluja maatalouden kausityöntekijöistä.

Hallitus velvoittaa sosiaali- ja terveysministeriön huolehtimaan siitä, että Ahvenanmaan sairaalan toiminta turvataan yhteistyössä Ahvenanmaan maakunnan hallituksen kanssa. Tarvittavat lääkärit järjestetään manner-Suomesta Ahvenanmaalle, ja saapuvan henkilöstön riittävä ruotsin kielen taito varmistetaan. Turussa toimiva FinnHEMS:n helikopteri palvelee myös Ahvenanmaata.

Tiedotustilaisuudessa olivat mukana Ohisalon ja Haaviston lisäksi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) sekä liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Odotettu Itärataselvitys: Porvoo–Kouvola perii voiton Porvoo–Kotkasta
 2. Porvoon nolla ei pitänyt perjantaina – valtaosa koronatartunnan saaneista on parantunut
 3. Karri Ollila pyrkii Askolan kunnanjohtajaksi – kilpaan ilmoittautui 16 henkilöä
 4. Koronattomien päivien putki meni poikki Porvoossa – taas joukko uusia tartuntoja
 5. Porvoossa ei ilmennyt uusia koronatartuntoja – myös naapurikunnissa rauhallista
 6. Jo ensi maanantaina Porvoossa pääsee turvallisesti tapaamaan palvelukodeissa asuvia läheisiään – varaa heti oma aikasi ja katso tapaamistupien ohjeet
 7. Airiston veneturmatutkinta valmis: Poliisi epäilee moottoriveneen kuljettajaa kuolemantuottamuksista
 8. Bussivuorot kulkevat kesälläkin Porvoosta Askolaan ja Pukkilaan, ja maaseudulta takaisin kaupunkiin
 9. Kansanedustaja Heikki Vestman (kok), kolumni: Sähkön siirtohinnat kuriin – verkkoyhtiöiden tuotosta voidaan säästää jopa 400 miljoonaa euroa vuosittain sähkönkäyttäjien eli sinun rahojasi.
 10. Savusaunamökki paloi Bosgårdissa
 11. Tulipalo: Kaksi ulkorakennusta roihusivat Käärmeniementiellä - katso video sammutustöistä
 12. Millariikka Rytkönen, kolumni: Uraputkeni on kulkenut vahvan laskusuuntaisesti – nyt ay-pomona olen arvoasteikossa aivan pohjalla
 13. Varovaisuus ei auttanut, koronavirus iski kauppareissulla: "Pesin käsiä, käytin hanskoja, desinfioin koko ajan. Mutta se ei riittänyt"
 14. Asiakkaan kokemus uudesta Kamppulan Salesta: ”Siisti ja tilavat käytävät”
 15. Porvoossa avautuvat kesäkuun alusta uimarannat, Kompassi, museot, galleriat – ja vessat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.