Aprillipila: Katettua lasketteluhallia ei rakenneta Porvooseen – Kokonniemessä valmistaudutaan alamäkipyöräilyn kauteen

Alamäkiajon SM-kisat ajettiin viime vuonna Kokonniemessä. Janne Ekman

Timo Pasanen

Uusimaan artikkelissa 1. huhtikuuta väitettiin, että koko Kokonniemen laskettelukeskus katetaan. Tämä sinne rakennetava lasikattoinen kupu ja koko tuo kehitysidea oli aprillipila.

Kokonniementiellä ajeleva näkee kyllä rinteiden alla rakennustyömaan. Laskettelukeskukselle tehdään uutta tietä ja pellolle tulee kaupungin uusi tapahtumakenttä. Alueella on siis työkoneita, mutta maanrakennus on siis näiden kohteena, ei lasketteluhalli.

Laskettelukeskus on saanut kyllä uuden hyvän uutisen kaupungilta.

Kokonniemen laskettelukeskuksen Oy Kokon-Sport Ab toimitusjohtaja Niklas Blomander on tyytyväinen, että Porvoon kaupunki teki hänen johtaman yrityksen Oy Kokon-Sport Ab:n kanssa pitkän 20 vuoden mittaisen vuokrasopimuksen.

– Pitkä vuokrasopimus on ilman muuta meidän kannalta se ainoa vaihtoehto. Uusia ideoita tulee koko ajan ja pitkä sopimus tuo turvaa ja alue kehittyy muutenkin.

Nyt yrittäjälle tuo murheita pandemia.

– Seuraavaksi rinteillä alkaa pyöräilykausi ja alamäkiajajat odottavat jo ratojen aukaisua. Vielä emme kuitenkaan uskalla sanoa milloin avaamme pyöräilykauden. Koronaviruksen takia odotamme sen aikaa, että hissien ja keskuksen avaaminen on turvallista, Blomander kertoo.

Blomanderin näkökulmasta lauha talvi tuo haasteita. Lumetuskapasiteetti on riittävää, mutta mäen sijainti aivan meren rannalla vaatii hänen mukaansa pitkää pinnaa.

– Viime talvena saimme laskettelukeskuksen auki vasta helmikuun alusta. Noin 80 päivää saimme pidettyä mäet auki, niin se ei paljoa yrittäjää lämmitä. On hienoa, että Porvoo haluaa kehittää aluetta ja luottaa meihin yrittäjinä, Blomander sanoo.

Myös valaistut kuntoportaat tulevat aikanaan Kokonniemeen. Portaat toteutetaan Kokonniemen laskettelukeskukseen päärinteen hissilinjan viereen kestopuusta. Avaamisen ajankohta ei ole vielä selvillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Odotettu Itärataselvitys: Porvoo–Kouvola perii voiton Porvoo–Kotkasta
 2. Porvoon nolla ei pitänyt perjantaina – valtaosa koronatartunnan saaneista on parantunut
 3. Karri Ollila pyrkii Askolan kunnanjohtajaksi – kilpaan ilmoittautui 16 henkilöä
 4. Koronattomien päivien putki meni poikki Porvoossa – taas joukko uusia tartuntoja
 5. Porvoossa ei ilmennyt uusia koronatartuntoja – myös naapurikunnissa rauhallista
 6. Jo ensi maanantaina Porvoossa pääsee turvallisesti tapaamaan palvelukodeissa asuvia läheisiään – varaa heti oma aikasi ja katso tapaamistupien ohjeet
 7. Airiston veneturmatutkinta valmis: Poliisi epäilee moottoriveneen kuljettajaa kuolemantuottamuksista
 8. Tulipalo: Kaksi ulkorakennusta roihusivat Käärmeniementiellä - katso video sammutustöistä
 9. Savusaunamökki paloi Bosgårdissa
 10. Bussivuorot kulkevat kesälläkin Porvoosta Askolaan ja Pukkilaan, ja maaseudulta takaisin kaupunkiin
 11. Kansanedustaja Heikki Vestman (kok), kolumni: Sähkön siirtohinnat kuriin – verkkoyhtiöiden tuotosta voidaan säästää jopa 400 miljoonaa euroa vuosittain sähkönkäyttäjien eli sinun rahojasi.
 12. Millariikka Rytkönen, kolumni: Uraputkeni on kulkenut vahvan laskusuuntaisesti – nyt ay-pomona olen arvoasteikossa aivan pohjalla
 13. Varovaisuus ei auttanut, koronavirus iski kauppareissulla: "Pesin käsiä, käytin hanskoja, desinfioin koko ajan. Mutta se ei riittänyt"
 14. Asiakkaan kokemus uudesta Kamppulan Salesta: ”Siisti ja tilavat käytävät”
 15. Linnankosken lukion ylioppilasjuhla tänään kello 11 livenä Uusimaan verkkosivuilla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.