Yrittäjälle riitti viimeinen lauha ja lumeton talvi: Porvoon laskettelumäki muuttuu halliksi

Timo Pasanen

Unohtakaa jääpallohalli, sillä Porvoossa tullaan jatkossa näkemään enemmän laskettelun maailmanmestareita. Kokonniemen laskettelukeskuksen Kokon Sportin seuraavan talven varalle on selvät sävelet.

Suomen ensimmäinen ja Euroopan suurin lasketteluhalli sai Porvoon kaupungin suunnittelupuolelta vihreää valoa.

Oy Kokon-Sport Ab toimitusjohtaja Niklas Blomander on tyytyväinen, sillä laskettelukausi on jatkossa aina vuodesta toiseen saman mittainen.

– Kokon Dome, tulee kattamaan koko laskettelukeskuksen ja niin laskettelijat kuin alamäkipyöräilijätkin pääsevät harrastamaan kuivassa. Viimeistään tämä talvi osoitti hallin tarpeen Porvoossa. Tulevana kautena komea katettu lasikattoinen kupu tulee olemaan koko Porvoon vetonaula, Blomander iloitsee.

Hän sanoo voivansa avata nyt säästöpossunsa.

– Tämä ei kaadu kaupungin käsiin, sillä tästä lähtien ei ole epävarmoja talvia. Lasinen kupu ei myöskään pilaa maisemaa, vaan on myös nähtävyys, Blomander miettii.

Ensimmäiset elementit ovat jo tulossa ja nyt paalutetaan jo pohjia Kokonniemessä. Betonipylväät uppoavat hyvinkin 150 metrin syvyyteen pylväskoneen kuljettaja Oiva Pylväs kertoo.

Blomander ei toivo lisää lauhoja talvia.

– Viime talvena saimme laskettelukeskuksen auki vasta helmikuun alusta. Noin 80 päivää saimme pidettyä mäet auki, niin se ei paljoa yrittäjää lämmitä. Pakkasjaksoja ei vain ollut riittävästi, että olisi lumetettu kaikki rinteet. Piti vain turvata jo lumetetut rinteet.

Blomander ottaa nyt ilon irti siitä, että Porvoon kaupunki teki hänen johtaman yrityksen Oy Kokon-Sport Ab:n kanssa pitkän 20 vuoden mittaisen vuokrasopimuksen.

– Nyt voi taas katsoa pitkälle tulevaisuuteen ja investoida lisää Kokonniemeen. Pitkä vuokrasopimus on ilman muuta meidän kannalta se ainoa vaihtoehto. Kymmenen vuoden suunnitelmassa viemme uusia ideoita koko ajan eteenpäin. Pitkä sopimus tuo turvaa ja alue kehittyy muutenkin.

Museointendentti Aune Lääveri iloitsee, että mäen laella olevat kasematit pääsevät katoksen alle. Näin sotahistorian tunnetut ilmatorjunta-asemat säilyvät jälkipolville. Paljon puhuttu näköalakahvilakin sopii nyt hyvin lasketteluhallin katolla. Sieltä on sitten huikea näköala ympäri Porvoota.

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä kannattaa välttää Kokonniementiellä ajelua, sillä tavaraa tulee rakennustyömaalle heti aamusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.