Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona käänsi yritystoiminnan suunnan – lentokenttäpalveluja tarjoava GoParking aloittaa ruokakuljetukset Porvoossa

Porvoolaislähtöinen Jesse Paananen ei montaa päivää miettinyt, kun alkoi näyttää siltä, että hänen yritykseltään vähenevät työt radikaalisti. Tuusulassa, Vantaalla, Lappeenrannassa ja Tallinnassa toimiva GoParking tarjoaa lentokenttäparkkipalveluja ja lentokenttäkuljetuksia.

– Korona iski rajusti lentomatkustukseen ja matkailuun. Meillä on iso kapasiteetti käytössämme, joten aloimme heti miettiä, miten voimme muuttaa toimintaamme. Ruokakuljetukset ovat nyt monelle äärimmäisen tärkeä apu, ja meidän oli helppo muokata toimintamme niin, että voimme auttaa ihmisiä nyt haastavana aikana, GoParkingin hallituksen puheenjohtaja Paananen kertoo.

GoParking aloittaa GoJelppi ruuankuljetus- ja asiointipalvelun Porvoossa. Ensimmäiset ruokakuljetukset ajetaan perjantaina.

– Aloitamme kotikaupungistani. Seuraavaksi laajennamme palvelua Vantaalle, Länsi-Uudellemaalle ja Etelä-Karjalaan, Paananen kertoo.

GoJelpin tarkoitus on huolehtia asiakkaidensa puolesta erilaisia päivittäisasioita silloin, kun nämä eivät siihen itse pysty. Palvelu on rakennettu vastaamaan koronavirusepidemian aiheuttamaan tarpeeseen.

– Palvelumme pääpaino on ruokatoimituksissa kaupoista, mutta voimme kuljettaa myös esimerkiksi reseptivapaita lääkkeitä apteekeista sekä ravintolaruokaa, Paananen sanoo.

Asiakas toimittaa tilauksen ja ostoslistan GoParkingille sähköpostitse ja vahvistettu tilaus toimitetaan seuraavana arkipäivänä. Kotiinkuljetus onnistuu ilman lähikontaktia asiakkaaseen.

Paananen perusti GoParkingin 2016 ollessaan vasta 20-vuotias. Nyt yritys on myös Porvoon alueella suuri työllistäjä.

– Suurin osa henkilökunnastamme on porvoolaisia nuoria. Näin voimme turvata heidän työpaikat sekä olla tukemassa meille tärkeän alueen selviytymistä tästä haastavasta ajasta.

GoJelpin käytössä onkin koko Porvoon seudulla asuva henkilökunta sekä kuljetuskalusto.

– Autot ovat pakettiauton kokoluokkaa, joten voimme hoitaa useita kuljetuksia samalla ajokerralla. Autoissa on isot kylmälaukut, joten voimme huolehtia kylmäketjun säilymisestä myös kuljetuksen aikana, Paananen kertoo.

Kapasiteettia on tarkoitus kasvattaa.

– Olemme olleet yhteydessä Porvoon alueen suurimpiin ruokakauppoihin tiivistääksemme mahdollisesti yhteistyötä suoraan myös heidän kanssaan. Teemme mielellämme yhteistyötä myös muiden alueen toimijoiden kanssa. Tässä tilanteessa on tärkeintä pystyä auttamaan ihmisiä ja yrityksiä, jotka tarvitsevat tämän tyyppistä apua tai yhteistyötä, Paananen sanoo.

Jos yrityksen lentokenttäkuljetuksiin tarkoitettu kuljetuskapasiteetti ei jossain vaiheessa enää riittäisi, on laajennussuunnitelma valmiina.

– Yhteistyökumppaniemme vuokra-autot tulevat avuksi. Nyt ne seisovat tyhjillään, kun matkailijoita ei ole.

Lisätietoja uudesta GoJelppi-palvelusta löytyy GoParkingin nettisivuilta www.goparking.fi, jossa on tarkat ohjeet tilauksen tekemisestä ja vastaanottamisesta sekä hintatiedot.