Tanssi jatkuu verkossa – Nykytekniikka tuli apuun haastavassa koronatilanteessa

Sanna Puisto

Tanssin ystäville on tarjolla kaiken koronahuolen keskellä erinomaisia uutisia: tanssinopetusta saa nyt etänä.

Taidetehtaan Tanssikoulu ei suostunut lannistumaan viruksen edessä. Vaikka tunnit saleissa jouduttiin toistaiseksi peruuttamaan, jokaiselle tanssikoulun ryhmälle jaetaan opetusmateriaali videoilla, jotka löytyvät verkosta. Ensimmäiset tunnit pidettiin verkossa jo viikko sitten.

– Kukin opettaja kuvaa videoita omille ryhmilleen. Toiset tekevät videoita kotonaan, toiset salilla, osa aikoo viedä opetuksen kadulle, joku toinen metsään, tanssikoulun rehtori Hanne Kauppinen kuvailee.

Oppilaskaan ei siis ole sidottu omaan olohuoneeseen, vaan halutessaan YouTube-videon tahtiin voi jammailla vaikka kevättä pukkaavassa puutarhassa.

– Video pyritään julkaisemaan verkossa aina sinä päivänä, jolloin tavallinen tanssitunti olisi lukujärjestyksen mukaan ollut. Tosin ihan alkuun voi olla pientä viivettä. Videot säilyvät verkossa julkaisun jälkeen kaksi viikkoa, joten niitä voi käydä katsomassa useampaankin kertaan.

Kauppinen myöntää, että aluksi koronan mukanaan tuomat rajoitukset tuntuivat todella haastavilta.

– Vielä edellisviikon lopulla kaikki tuntui aivan kaoottiselta, kun oikein mistään ei saanut tarkkaa infoa, miten on toimittava. Olo oli avuton. Keskustelin kollegoiden kanssa ympäri Suomea, olin yhteydessä liittoon ja jopa lakimieheen. Etäopetus alkoi hiljalleen nousta todelliseksi vaihtoehdoksi, Kauppinen kertaa.

– Pohdimme tanssiopettajien kanssa, miten konkreettisesti toteutamme etäopetuksen. Kun kaikki innostuivat videoinnista, aloin uskoa siihen, että pystymme tähän.

Jotain tiimin kunnianhimosta kertoo sekin, että kun yksi opettajista oli sairaana eikä näin voinut tehdä opetusvideota ajallaan, hänelle hommattiin sijainen Kuopiosta.

– Nykytekniikalla tämä on onneksi helposti mahdollista!

Tanssi tuottaa eittämättä hyvää mieltä poikkeuksellisten olosuhteiden keskelle.

– Etäopetuksen avulla turvaamme samalla tanssin taiteen perusopetuksen jatkuvuuden ja oppilaiden opintojen kertymisen suunnitelman mukaiseen tahtiin, Hanne Kauppinen muistuttaa.

Tanssikoulu lähettää jatkossa jokaiselle oppilaalleen sähköpostitse suljetun linkin, josta pääsee katsomaan oman ryhmänsä opetusvideon.

– Lisäksi meillä on joka viikolle pieniä lisäharjoitteita ja tanssillisia haasteita, joita voi halutessaan tehdä vaikka koko perheen voimin. Niitä voi videoida ja huoltajan luvalla myös jakaa tanssikoululle. Julkaisemme osan lähetetyistä videoista some-kanavillamme.

Näin oppilaat voivat levittää tanssin riemua kaikille.

– Tarkoitus on myös viedä tanssia videoiden välityksellä vanhainkoteihin ja muihin laitoksiin, joista ihmiset eivät nyt voi liikkua minnekään.

Aiheeseen liittyvää

  1. Jorma Uotinen: "Oli niin kova pula miestanssijoista, että ottivat minutkin" 12.3.2020 9:10
  2. Tietokone voi tunnistaa sinut tanssityylistäsi, paljastaa tutkimus – metallimusiikki hämmensi konetta 17.1.2020 21:52
  3. Keilaajan suurentunut peukalo kiinnittää huomiota, balettitanssija on joutunut poistamaan varpaankynsiä – Kuusi urheilijaa kertoo, miten heidän lajinsa muovaa kehoa 12.1.2020 8:40
  4. Porvoolaiset Karin ja Gustav Antell olivat mukana pyörätuolitanssin MM-kilpailuissa – kisoissa oli noin 240 tanssijaa 26:sta maasta 2.12.2019 19:55

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut