Varaukset romahtivat – Haikon Kartano sulkee osan toiminnoistaan kesäkuun alkuun saakka

Jyrki Hämäläinen

Porvoon hotelli- ja ravintolamaailman lippulaiva Haikon Kartano on päättänyt sulkea osan toiminnoistaan maanantaista alkaen kesäkuun alkuun saakka.

Vuoristo-yhtiöt sanoo tiedotteessaan, että koronavirustilanteen kehittyessä yhä vakavampaan suuntaan perheyhtiö haluaa turvata henkilöstönsä ja asiakkaidensa turvallisuuden sekä yhtiön taloudellisen tulevaisuuden.

– Koska koronavirustilanne muuttuu päivittäin ja pahin virustartunta-aika lienee vielä edessäpäin, teimme raskaan päätöksen sulkea kartano, kongressikeskus ja koko kylpyläosasto aikavälillä 23.3.–3.6.2020, Vuoristo-yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Juha Mähönen sanoo.

– Huoli henkilökunnan ja asiakkaiden hyvinvoinnista sekä äkillisesti romahtanut ennakkovaraustilanne vaativat nopeaa reagointia.

Haikon Kartanon kylpylähotelli palvelee maanantaista eteenpäin ainoastaan ennakkoon huonevarauksen tehneitä työmatkustajia, käytännössä Kilpilahden huoltoseisokin työntekijöitä. Palvelukonsepti on supistettu ja siihen kuuluvat vain huone ja aamiainen, joka tarjoillaan Spa Bistrossa.

Juha Mähönen sanoo, että lupaavasti käyntiin lähtenyt vuosi katkesi koronavirukseen.

– Nyt koronakriisi uhkaa vakavalla tavalla kaikkien matkailu- ja ravintola-alan yritysten ja työpaikkojen olemassaoloa. Palvelujen kysyntä on heikentynyt toimialalla nopeasti ja merkittävästi. Onneksi alan työmarkkinaosapuolet Mara ja PAM ovat neuvotelleet yhteistoimintamenettelyn ja lomautusten nopeuttamisesta kriisitilanteen helpottamiseksi.

Myös Vuoristo-yhtiöt joutui turvautumaan poikkeusmenettelyyn. Yhtiö aloittaa lomautukset lyhennettyjen yt-neuvottelujen päätteeksi.

– Toimenpiteet koskevat koko yhtiön henkilökuntaa, mutta myyntipalvelu ja kylpylän vastaanotto pysyvät toiminnassa säästöliekillä.

Juha Mähönen toteaa, että sulkemispäätös voi tulla pettymyksenä porvoolaisille ja muillekin Haikon kanta-asiakkaille.

Muun muassa huippusuosittu sunnuntaibrunssi on nyt tauolla, ja äitienpäivälounaan ja vapun juhliminenkin ovat vaakalaudalla. Samoin kuntosalin käyttö ja vasta lanseeratut uudet kylpylän hoitomuodot jäävät nyt odottamaan virusvapaata aikaa.

Haikko jatkaa käyttämättömien lahjakorttien voimassaoloaikaa tilanteen selkiydyttyä.

– Myyntipalvelussamme on juuri nyt sen verran ruuhkaa, ettei lahjakorttien kohtaloa kannata lähteä kyselemään heti, Mähönen ohjeistaa.

– Tilannekuvan mahdollisesti muuttuessa Haikko pyrkii reagoimaan nopeasti, mutta tällä hetkellä tärkeimmät tavoitteemme ovat henkilökunnan ja asiakkaittemme suojeleminen virustartunnalta, sekä reagointi romahtaneeseen varaustilanteeseen ja sen vaikutukseen yhtiön talouteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.