Italiassa kuollut koronavirukseen jo enemmän ihmisiä kuin Kiinassa – koko maailmassa virus vaatinut kohta 10 000 uhria

STT

Italiassa koronavirukseen kuolleita oli torstai-iltana jo 3 400 eli enemmän kuin Kiinassa. Vuorokauden aikana virukseen kuoli Italiassa lähes 430 ihmistä. Varmistettuja tartuntoja maassa on yli 41 000.

Kiinassa virukseen on kuollut yli 3 200 ihmistä, ja todennettuja tartuntoja on liki 81 000.

Aiemmin kerrottiin, että Italiassa pidennetään liikkumisrajoituksia. Pääministeri Giuseppe Conte oli kertonut tästä Corriere della Sera -sanomalehdelle.

Alun perin koko maahan julistettujen rajoitusten piti kestää 25. maaliskuuta asti, mutta nyt niitä jatketaan ainakin huhtikuun 3. päivään asti.

Myös Ranskassa kansanterveyslaitoksen johtaja ennustaa, että maan tiukkoja ulkonaliikkumisrajoituksia joudutaan jatkamaan alkuperäisestä kahdesta viikosta mahdollisesti neljään viikkoon.

Ranskassa koronaviruskuolemien määrä lisääntyi vuorokaudessa 108:lla. Kaikkiaan maassa on kuollut virukseen noin 370 ihmistä. Tartuntoja on vahvistettu liki 11 000.

Koko maailmassa koronavirukseen on kuollut kaikkiaan lähes 10 000 ihmistä. Vahvistettuja tartuntoja on raportoitu yli 241 000. Viruksesta parantuneiksi on tähän mennessä ilmoitettu noin 86 700 ihmistä.

Saksassa vahvistettujen koronatartuntojen määrä on noussut yli 14 500:aan. Kuolonuhreja on nelisenkymmentä. Tartuntoja Saksassa on kolmanneksi eniten Italian ja Espanjan jälkeen.

Saksassa kutsutaan kymmeniätuhansia reserviläisiä auttamaan koronaviruksen torjunnassa, sanoi maan puolustusministeri Annegret Kramp-Karrenbauer torstaina.

Liittokansleri Angela Merkel varoitti keskiviikkona kansalaisia harvinaisessa tv-puheessa, että epidemia on Saksan sodanjälkeisen historian suurin haaste.

Espanjassa koronavirukseen on kuollut noin 800 ihmistä. Virustartuntoja on vahvistettu lähes 17 400.

El Pais -sanomalehden mukaan Espanjassa koronaviruksesta on kärsinyt pahiten Madridin alue, jossa osa sairaaloista on ollut erittäin kovilla potilaiden hoidossa.

Madridissa onkin otettu neljän tähden hotelli Gran Hotel Colon sairaalakäyttöön. Sinne kuljetetaan potilaita, joilla on lieviä oireita. Hotellissa on 359 huonetta.

Madridin viranomaisten mukaan lisää hotelleja on tarkoitus ottaa käyttöön koronapotilaita varten.

Hotellisairaaloilla on tarkoitus helpottaa varsinaisten sairaaloiden työtä ja vapauttaa niiden paikkoja vakavammin sairaille potilaille.

Koronaviruspandemian keskiössä olleessa Kiinassa tilanne on taas hiljalleen alkanut näyttää paremmalta. Kiinassa ei ole todettu yhtäkään uutta maan sisällä levinnyttä koronavirustartuntaa, kertoivat maan viranomaiset torstaina. Näin on ensimmäistä kertaa sitten tammikuun, jolloin maa alkoi raportoida tartuntamääriä.

Kiinassa kuitenkin kerrottiin 34 uudesta ulkomailta tulleesta tartunnasta. Kyseessä on suurin kasvu kahteen viikkoon. Maassa ollaankin huolissaan koronaviruksen toisesta aallosta.

Wuhanissa, josta koronaviruksen uskotaan lähteneen leviämään, ei tietojen mukaan ollut yhtään uutta tartuntaa. Kaupungin 11 miljoonaa asukasta ja lisäksi muut maakunnan yli 40 miljoonaa asukasta ovat olleet eristyksissä tammikuun lopusta.

Afganistanissa ääriliike Taleban on puolestaan ilmoittanut olevansa valmis yhteistyöhön terveysviranomaisten kanssa torjuakseen koronavirusta, kertoo brittilehti Independent.

Talebanin edustaja vakuutti Twitterissä järjestön olevan valmis yhteistyöhön niin Maailman terveysjärjestö WHO:n kuin muiden kansainvälisten terveysjärjestöjen kanssa.

Taleban on itse tehnyt aiemmin iskuja sairaaloihin, ja sen on syytetty myös surmanneen terveydenhuollon työntekijöitä.

Afganistanissa on todettu 22 koronavirustartuntaa. Tartuntojen määrän pelätään kasvavan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Odotettu Itärataselvitys: Porvoo–Kouvola perii voiton Porvoo–Kotkasta
 2. Koronattomien päivien putki meni poikki Porvoossa – taas joukko uusia tartuntoja
 3. Karri Ollila pyrkii Askolan kunnanjohtajaksi – kilpaan ilmoittautui 16 henkilöä
 4. Porvoon nolla ei pitänyt perjantaina – valtaosa koronatartunnan saaneista on parantunut
 5. Porvoossa ei ilmennyt uusia koronatartuntoja – myös naapurikunnissa rauhallista
 6. Jo ensi maanantaina Porvoossa pääsee turvallisesti tapaamaan palvelukodeissa asuvia läheisiään – varaa heti oma aikasi ja katso tapaamistupien ohjeet
 7. Kansanedustaja Heikki Vestman (kok), kolumni: Sähkön siirtohinnat kuriin – verkkoyhtiöiden tuotosta voidaan säästää jopa 400 miljoonaa euroa vuosittain sähkönkäyttäjien eli sinun rahojasi.
 8. Airiston veneturmatutkinta valmis: Poliisi epäilee moottoriveneen kuljettajaa kuolemantuottamuksista
 9. Bussivuorot kulkevat kesälläkin Porvoosta Askolaan ja Pukkilaan, ja maaseudulta takaisin kaupunkiin
 10. Asiakkaan kokemus uudesta Kamppulan Salesta: ”Siisti ja tilavat käytävät”
 11. Millariikka Rytkönen, kolumni: Uraputkeni on kulkenut vahvan laskusuuntaisesti – nyt ay-pomona olen arvoasteikossa aivan pohjalla
 12. Varovaisuus ei auttanut, koronavirus iski kauppareissulla: "Pesin käsiä, käytin hanskoja, desinfioin koko ajan. Mutta se ei riittänyt"
 13. Näköislehdessä tänään: Johanna Hurtig kyseenalaisti vanhoillislestadiolaiset opit – se tiesi lähtöä liikkeestä
 14. Ruokavirasto pyytää keskeyttämään suosittujen Dipper-makeispatukoiden myynnin oireilmoitusten jälkeen
 15. Rakenteilla olevasta tontista kaupungille 1,6 miljoonaa euroa – FH Invest: "Tarkoitus rakentaa Porvoossa vielä jatkossakin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.