Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loviisan voimalaitos varautuu koronaan - työmatkat ja vierailut kielletty, osa henkilöstöstä etätöihin

–Varautumistasoa on pandemian takia nostettu, mutta käyttövuorot ja ulkopuolisten urakoitsijoiden työt jatkuvat edelleen normaalisti, kommentoi Loviisan voimalaitoksen apulaisjohtaja Thomas Buddas

– Ollaan kannustettu etätöihin niitä, joiden käsipareja ei välttämättä laitoksella tarvita. Minäkin olen osallistunut useisiin kokouksiin viranomaisten ja sidosryhmien kanssa etänä kotoa, Buddas kertoi.

Hänen mukaansa voimalaitoksella ei tällä hetkellä ole tavallista enempää sairausspoissaoloja. Tilannetta seurataan kuitenkin tarkasti.

– Laitoksen pyörittämiseen tarvitaan tietty, viranomaisten määrittelemä määrä väkeä. Koulutuksessa ja lomilla on normaalisti käyttöhenkilökuntaa, josta syystä meillä on käytännössä yksi kokonaisuus tai vuoro, josta voidaan irrottaa ihmisiä sijaistamaan, jos sairastuvuutta ilmenee, Buddas kertoi.

– Tällä hetkellä ei ole näköpiirissä suurempia ongelmia voimalaitoksen toiminnalle, Buddas kertoi.

Apulaisjohtaja Thomas Buddaksen mukaan valtioneuvoston kanslialle on laadittu selvitys toimenpiteistä, joilla turvataan voimalaitoksen toiminnan jatkuvuus tässä pandemiatilanteessa.

–  Hieman vastaavanlainen selvitys ja varautuminen tehtiin lintuinfluenssan takia joitakin vuosia sitten, Buddas totesi.

Buddaksen mukaan Fortum ja Loviisan voimalaitos noudattavat yleisiä WHO:n ja kansallisten terveysviranomaisten suosituksia.

– Kehotamme henkilöstöämme huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja välttämään kättelyitä. Teemme myös mittavia toimia muun muassa työpaikkaruokailun, puhtauden ja siisteyden saralla, kerrottiin yhtiön tiedotteessa.

Fortumissa työmatkustaminen ulkomaille ja kotimaassa on lähtökohtaisesti kielletty.

– Henkilöitä, jotka ovat olleet viimeisen 14 vuorokauden aikana ulkomailla, emme ota vastaan työpaikalle ensimmäiseen 14 vuorokauteen. Henkilökunnalle on annettu suositus välttää myös vapaa-ajan matkustamista pandemian aikana, Buddas kertoi.