Liikennepalsta: Ajan kertomiseen ei tarvitse enää kiekkoa, uusia sääntöjä myös pysäköintiin ja hätävilkkuihin

Ajan voi kesäkuusta eteenpäin ilmoittaa vapaalla tavalla, mutta selkeästi. Ille Martela

toimitus

Miten tieliikennelain muutos vaikuttaa pysäköintiin?

– 1.6.2020 uuden tieliikennelain astuessa voimaan, on mahdollista taajamassa kaksisuuntaisella tiellä pysäyttää tai pysäköidä vasemmalle puolelle tietä. Kuljettajan on kuitenkin varmistettava että tällainen pysäköinti ei vaaranna eikä haittaa liikennettä. Lisäksi on syytä tarkistaa, että pysäköinti on muutoin sallittua kyseisellä paikalla.

Kesäkuun alusta lähtien ei tarvitse käyttää pysäköintikiekkoa tms. laitetta, vaan pysäköintiajan alkamisen voi ilmoittaa vapaasti. Pysäköinnin alkamisaika on kuitenkin ilmoitettava selkeästi havaittavalla tavalla. Hyvä keino tähän on esimerkiksi kirjoittaa selkeästi paperille saapumisaika ja laittaa se näkyvään paikkaan.

Uuden tieliikennelain mukaan tielle pysäköidyssä ajoneuvossa ja myös perävaunussa pitää olla valot pimeällä. Tällä pyritään ajoneuvon parempaan havaittavuuteen.

Lisäksi uudessa laissa on täsmennetty, että hätävilkkuja saa käyttää myös liikkuvassa ajoneuvossa, jos on tarpeellista varoittaa muita välittömästä vaarasta. Tällä hetkellä hätävilkkujen käyttö on sallittua vain paikallaan olevassa autossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.