TV2 näyttää jääpallofinaalin suorana – kentällä ovat tiukat turvajärjestelyt

Jääpallon Suomen cupin finaalissa Akilles juhli, miten käy nyt? Arkisto/Timo Pasanen

Timo Pasanen

Turvatoimet miesten jääpallon bandyliigan finaalissa ovat kovat. Akilleen jääpallojaosto on saanut viranomaisilta tiukat ohjeet, miten toimia yleisön suhteen. Bandyliigan finaali pelataan tyhjille katsomoille.

Ottelu televisioidaan kuitenkin Yleisradion toimesta. YLE TV2 ja areena lähettävät ottelun suorana. Kakkosen puolelta lähetys alkaa 17.55.

Akilles noudattaa Suomen hallituksen ja Jääpalloliiton hallituksen linjaa liittyen koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Siksi vain joukkueiden, taustahenkilöiden ja toimitsijoiden lisäksi alueella ovat vain sen valvonnasta vastaavat henkilöt.

Muilta katsojilta alueelle on pääsy kielletty. Akilles pyytää katsojia noudattamaan tätä linjaa ja vahvistaa, että turvajärjestelyt ovat jopa tiukemmat, kuin tavallisessa liigaottelussa. Kaikki turvallisuutta valvovat henkilöt tulevat Akilleen mukaan olemaan paikalla, vaikka yleisö ei kentälle pääsekään. Näiden tehtävä on taata, että alueelle ei pääse sinne kuulumattomia henkilöitä. Ottelun järjestäjän on huolehdittava, etteivät ihmiset jää alueelle seuraamaan peliä.

– Vaarana voi pahimmassa tapauksessa olla se, että peli keskeytetään, jos emme noudata lupapäätöstä. Siinä sanotaan, että valvonta on oltava kunnossa. Nyt kun televisiointikin on näin hyvin järjestetty, niin uskon monen katsovat sen ruudusta, Akilleen jääpallojaoston puheenjohtaja Jari Kettunen sanoo.

Esimerkiksi Keskuskoulun piha on suljettu, kuten oli jo alkuperäisessä ottelusuunnitelmassakin. Aleksanterinkadun aitakin kuuluu kiellettyyn alueeseen, joten siinä roikkuminen kannattaa unohtaa järjestäjien mukaan suosiolla.

– Ennakkoon ostettujen pääsylippujen hyvittämiseen liittyvistä käytännöistä tiedotamme ensi viikolla.

Eli paikalla ottelua ennen ei ole lippukojuja, joista ennakkolippujen palautukset voidaan tehdä.

– Seura selvittää koko ajan miten palautukset voi hoitaa. Seuran nyt tekemä päätös on myös taloudellisesti hyvin raskas seuralle. Lisäkatsomoiden purkutyöt on nyt tehty ja annamme joukkueelle keskittymisrauhan finaaliin, Kettunen sanoo.

Sosiaalisessa mediassa moni ilmoittaa kannattavan Akillesta, eikä halua rahoja takaisin, vaikka ei katsomoon pääsekään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.