Jääpallofinaali pelataan tyhjille katsomoille – Akilleen kannattajat joutuvat television ääreen

Akilleen jääpallon miesten bandyliigan finaalipeli Porvoossa ei tule olemaan kansanjuhla. Suomen hallitus on nyt omalla toimellaan tehnyt päätökset. Pääministeri Sanna Marin kertoi tiedotustilaisuudessa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet suositellaan peruttaviksi toukokuun loppuun saakka.

Jääpallofinaali pelataan kyllä lauantaina Porvoossa.

Suomen Jääpalloliiton liittohallituksen suositus on se, että jääpallofinaali ja pronssiottelu pelataan tyhjille katsomoille. Jääpalloliiton ja Akilleen jääpallojaoston puheenjohtaja Jari Kettunen vahvistaa ikävät uutiset. Liiton ja seuran hallitukset olivat samoilla linjoilla, että kaikessa mennään terveys edellä.

– Noudatamme Suomen hallituksen linjaa ja kaikkien etujen mukaista on pelata pelit. Emme tule päästämään peliin ketään muuta, kuin toimihenkilöt, pelaajat ja huoltohenkilöt. Televisiointi toteutuu Yleisradion kautta, kuten on aiemmin ilmoitettu. Yleisöä emme voi valitettavasti peleihin päästää, jo vastuukysymykset ovat niin suuret, Kettunen vahvistaa.

Taloudellisesti koko yleisöjuhlan peruuntuminen on todella merkittävä. Yhden ottelun finaalin tuotot jaetaan niin, että järjestäjä saa osan, voittaja oman siivunsa ja hävinnytkin kuittaa vielä oman osan.

Akilles ottaa kantaa myöhemmin siihen, miten suuret taloudelliset vaikutukset ottelusta tulee. Ennakkoon lipun ostaneille Akilles tiedottaa, miten esimerkiksi rahojen palautukset hoituvat.

Suomessa on todettu lisää uusia koronavirustartuntoja. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Suomen hallitus ovat kertoneet, että tapausten määrä on jatkuvasti kasvanut.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on havaittu uusia tartuntoja.

Tanskassa ja Norjassa yli 500 hengen massatapahtumia suositellaan peruttaviksi.

Akilleen Kenneth Ek oli todella kiireinen ja äimissään.

– Katsomoiden rakentaminen keskeytettiin ja koko tapahtumaa ei siis tule, Ek harmitteli.

Suomen Jääpalloliiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson sanoo, että elämme poikkeuksellisia aikoja. Tätä hallituksen linjaa on nyt noudatettava.

– Pelit siis pelataan, mutta yleisö joutuu valitettavasti olemaan poissa katsomosta. Taloudelliset vaikutukset ovat Akilleelle ja Veiterällekin melkoiset. Todella harmittava asia, sillä pelejä varten on mitalipeliseuroissa tehty paljon järjestelyjä, Karlsson sanoo.

Viisi bussilastillista Veiterän faneja joutuu ottamaan lauantain finaaliottelun aikana uuden suunnan. Veiteränfanimatkaa järjestävän Anssi Peuhkurin mukaan pelaaminen tyhjän katsomon edessä on nyt ainoa järkevä vaihtoehto. Viisi bussilastillista Veiterän faneja joutuu jättämään lauantain finaaliottelun matkan Porvooseen väliin. Hänkin pohtii terveyden ja suurimpien asioiden menevät yhden pelin edelle.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut