Käyttöön porvoolaisissa päiväkodeissa: Tähän muksubussiin mahtuu jopa kahdeksan päiväkodin lasta – "Teimme pieniä retkiä lähiympäristöön"

toimitus

Porvoon varhaiskasvatuspalveluissa on otettiin kokeiluun sähköavusteinen polkupyörä, jolla voi kuljettaa kerrallaan jopa kahdeksan lasta.

Bussi kiertää kesän loppuun asti seitsemässä päiväkodissa ja perhepäivähoidossa, ja se tuo mukavaa vaihtelua päiväkodin arkeen ympäristöystävällisellä tavalla.

Samalla päiväkodin henkilökunta saa hyödyllistä arkiliikuntaa.

Kulloon päiväkoti sai kokeilla Muksubussia ensimmäisenä ja siitä tuli heti suosittu lasten parissa.

Lapset olivat riemuissaan uudesta kulkupelistä.

– Oli kivaa päästä liikkumaan päiväkodin ulkopuolelle”

– Kiva, kun saatiin olla Muksubussin sisällä, jonne ei aikuiset mahtunut mukaan”

– Oli kivaa, koska oli ne turvakaaret, ettei tipu kyydistä ja kivaa jutella kaverin kaa.

Päiväkodin työntekijä Jenny Nyström kertoo, että heillä on myös päiväkotipiha, joka mahdollisti bussin käytön tavallisen ulkoilun aikana.

– Muksubussilla oli helppo pyöräillä ja kaikki turvallisuuteen liittyvät asiat oli otettu huomioon. Lisäksi teimme pieniä retkiä lähiympäristöön, hän lisää.

Muksubussin avulla päiväkodit pääsevät laajentamaan oppimisympäristöään ja lapset saavat uusia elämyksiä ympäristöä havainnoiden. Muksubussi mahdollistaa nopeammat siirtymiset ja itse aktiviteeteille jää enemmän aikaa.

Muksubussin käytön mahdollistaa Mäntsäläläinen energia- ja vesiyhtiö Nivos ja vakuutusyhtiö LähiTapiola Uusimaa. Muksubussi kiertää kolme vuotta eri uusmaalaisten kuntien päiväkodeissa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tuleeko tämä myös Suomeen? – HS: Koiran päivähoito maksaa 350 e/kk, päiväkoteihin pitkät jonot 1.4.2019 10:09
  2. Taloussanomat: Suomalaisyritys opettaa kiinalaislapsia epäonnistumaan – Päivähoidon hinta on 11 000 juania kuukaudessa 23.2.2019 17:16
  3. Varhaiskasvatuksen ryhmäkoot pienentyvät ensi vuonna yli 3-vuotiaiden ryhmissä – tavoitteena myös työhyvinvoinnin parantaminen 30.12.2019 12:21

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut