Halla-aholaisille toinen murskavoitto – Laura Huhtasaari ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi

Kansanedustaja Laura Huhtasaari nousee perussuomalaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Huhtasaari voitti varapuheenjohtajavaalin suoraan ensimmäisellä kierroksella.

Hänsai vaalissa 781 ääntä. Toiseksi tullut kansanedustaja, puolueen edellinen varapuheenjohtaja ja nykyinen puolustusministeri Jussi Niinistö keräsi 450 ääntä ja kolmanneksi tullut turkulainen Ville Tavio 94 ääntä.

Sekä Tavio, Huhtasaari että ehdolla ollut Jani Mäkelä ovat tiukan linjan maahanmuuttopolitiikan kannalla. Kaikki kolme allekirjoittivat viime maaliskuussa tiedotteen, jossa yhdeksän perussuomalaista kansanedustajaa vaati maahanmuuttopolitiikan kiristämistä tiukentamalla perheenyhdistämistä ja luopumalla humanitaarisen suojelun perusteella myönnettävistä oleskeluluvista.

Puolueen puheenjohtajaksi valitun Jussi Halla-ahon tukema porilainen Huhtasaari haluaa Suomen tekevän sellaista maahanmuuttopolitiikkaa, jonka vaikutukset ovat Suomelle myönteiset tai neutraalit. Hän vastustaa sukupuolineutraalia avioliittoa ja pakkoruotsia. Huhtasaari myös uskoo isänmaallisuuden olevan hyveellisen politiikan edellytys.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi oliehdolla myösespoolainen kansanedustaja Simon Elo.

Lue myös:

Petteri Orpo Verkkouutisissa: "Perussuomalaiset ei ole sama puolue kuin ennen"

Halla-ahon valinta hämmentaa muita – Li Andersson: Suomeen uudet eduskuntavaalit

Toista kierrosta ei tarvittu – Halla-ahosta perussuomalaisten puheenjohtaja

Lue lisää aiheesta

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut