Toni Hynynen kolaroi moottoripyörällään Puolassa

10000 mailin rautaperseajo jatkunee, kunhan pyörä saadaan ensin kuntoon.

Toni Hynynen ajoi tiistaina kolarin Puolassa. Tiedottajan mukaan hän ei loukkaantunut vakavasti ilmalennosta huolimatta. Arkisto Outi Paappanen

toimitus

PORVOO|Hyväntekeväisyysajoa Euroopassa ajava GoodWillBiker Toni Hynynen joutui tiistaina liikenneonnettomuuteen. Onnettomuus sattui Puolan teillä noin kello kuusi illalla Suomen aikaan.

Hynynen oli navigoimassa kohti Varsovaa, kun hän ajoi nokkakolarin paikallisen naisen kuljettaman henkilöauton kanssa.

–Poliisi oli nopeasti paikalla ja yhdessä saimme pyörän kuljetettua pois ajoväylältä ja korjaukseen, kertovat GoodWillbikerin suomalaiset ja eurooppalaiset vapaaehtoiset.

Sairaalassa tehty tarkastus osoitti, että isommilta vahingoilta vältyttiin. Pyörä kärsi ilmakuperkeikan tehnyttä motoristia enemmän. Pahimmassa tapauksessa vammoja voi kuitenkin ilmaantua viiveellä.

–En ota koskaan turhia riskejä, mutta kukaan ei ole yksin liikenteessä ja tällaisten sattumusten vaaraa ei vaan voi sulkea pois, toteaa Hynynen tiedottajansa välityksellä.

Maailmanennätysyritystä jatketaan, kunhan ajopeli saadaan kuntoon.

Iron Butt -etapin lähtö tapahtui Tallinnassa tiistai-aamuna. Reitti kulkee Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan läpi kohti Saksan Leipzigiä. Matkan pituus on vähintään 10000 mailia (16090 km) ja ajoaikaa on kymmenen vuorokautta.

Tähän mennessä lyhyemmät ajot ovat sujuneet ilman vakavia sattumuksia.

Toni Hynynen hakee ennätysajollaan huomiota koulukiusatuille ja heidän jälkihoidolleen. Uusimaa on kirjoittanut miehen hankkeesta aiemmin.

Vantaalainen Toni Hynynen omistaa Tolkis Corner -ravintolan Porvoon Tolkkisissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut