Saako tässä risteyksessä ajaa Tarmolassa suoraan vai ei? Liikenneopettaja vastaa

Miten sinä olet ajanut tässä? Lue, miten pitäisi. Porvoon Autokoulu

toimitus

Tarmolan K-Supermarketin sisäänkäynnin luona olevassa risteyksessä ajoratamerkintöjen mukaan ei voi ajaa suoraan. Onko nämä tien pintaan maalatut nuolet velvoittavia vai ohjeellisia?

–Tiemerkinnät ovat velvoittavia. Tieliikennelain mukaan tiemerkinnöillä tarkoitetaan maalaamalla tai muilla menetelmillä tienpintaan tehtyjä merkintöjä, joita käytetään joko yksin tai yhdessä liikennemerkkien kanssa liikenteen ohjaamiseen.

– Kyseisessä risteyksessä on siis sallittua ainoastaan jatkaa matkaa oikeanpuoleiselta kaistalta oikealle tai vasemmanpuoleiselta kaistalta vasemmalle. Suoraan ei siis saa ajaa.

Ongelmalliseksi tilanne muuttuu talvella, kun tiemerkinnät peittyvät lumen alle.

–Tilannetta selkeyttäisi joko kaistojen yläpuolille laitettavat määräysmerkit tai tien sivuun laitettava ajokaistaopastus –liikennemerkki.

Liikenneopettajat Helen Högström ja Miko Högström Porvoon Autokoulusta vastaavat palstalla lukijoiden kysymyksiin. Lähetä omasi: toimisto@porvoonautokoulu.fi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut