Sotaveteraanit saavat oman sävellyksen – Kansa kuulee tuloksen syksyllä

Suomen Sotaveteraaniliiton viime keväänä julkistaman sävellyskilpailun parhaimmisto on valittu. Parhaaksi sävelmäksi tuomaristo listasi Tuomo Tiitisen kappaleen Isä kerro, toiseksi pariskunta Joanna ja Harri Luoman kappaleen Lahjaksi saatu ja kolmanneksi Timo Metsäpeuran kappaleen Suomen leijonat

Tuomo Tiitinen on Seinäjoella asuva 32-vuotias musiikin opettaja ja keikkaileva muusikko. Joanna, 33, ja Harri Luoma, 34, asuvat Kuortaneella ja ovat pitkäaikaisia musiikin harrastajia. Timo Metsäpeura on puolestaan 32-vuotias helsinkiläinen, joka ammatikseen tekee musiikkia.

Kunniamaininta myönnettiin seuraaville: Axel Kalland ja Ella Kallio, Helsinki (kappale: Lahja veteraanilta), Emmi Mustonen, Lahti (Papan perintö), Tomi Lehtola, Oulunsalo (Aurinkoinen taivas), Outi Yli-Antola, Rauma (Mä halaan sua Suomi), Meeri Anttila, Kustavi (Koti) sekä Hannele Partanen, Kuopio (On rauhan ääni kaunis)

Erityismaininta annettiin maskulaisten Päivi Jalon ja Teemu Koivulan kappaleelle Miten muotoilla voi kauneimman kiitoksen.

Sävellyskilpailun tuomaristona toimivat professori Reijo Pajamo, musiikin maisteri Iina Kivimäki ja viihdetaiteilija Tuija Saura Kilpailuun lähetettiin runsas 20 laadukasta ehdotusta.

Sävellyskilpailun tarkoituksena oli tuottaa sotaveteraaneista, miehistä ja naisista kertovia nykyaikaan soveltuvia lauluja lapsille ja nuorille. Sanoituksessa painotettiin veteraanien kunnioittamista ja perinnettä, isänmaan rakkautta, uskoa tulevaisuuteen, positiivisuutta ja kansanomaisuutta.

Kilpailukappaleita on mahdollista kuulla alkusyksyllä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut