Oma treenaaja on kohta kaikilla – personal trainerit löivät läpi

BISNES Personal trainer -palveluita on tarjolla lähes jokaisessa liikuntakeskuksessa. Kysyntä on kasvussa.

Personal trainer Janna Sarén valmentaa Liikuntakeskus Vidassa. Leppäkorvessa asuva Merja Vainio on ollut valmennettavana viime keväästä lähtien. Marika Lumme

Marika Lumme

Vielä muutama vuosi sitten heille ja heidän koulutukselleen saatettiin jopa naureskella, mutta ei enää.

Nyt personal trainereille on kova kysyntä, ja pt-palvelut ovat yhä merkittävämpi osa liikuntakeskusten bisnestä. Eikä ilmiö ei koske vain kaikkein trendikkäimpiä kuntosaleja.

–Kehitys ohjausten määrässä on ollut huikea. Viisi vuotta sitten ohjasimme muutaman tuhat tuntia vuodessa ja nykyään määrä on lähellä 10 000 tuntia vuodessa, kertoo Forever Club Variston klubijohtaja Marjaana Santala

Yksittäisiä tapaamiskertoja ostetaan erittäin harvoin.”

PT-palveluita kysytään päivittäin. Santalan mukaan palvelu on yhä merkittävämpi osa liikevaihtoa, tällä hetkellä noin 20–30 prosenttia.

–Asiakkaamme hankkivat pääasiassa 20–30 tunnin paketteja, Santala sanoo.

–Kysyntä personal trainer -palveluita kohtaan on ollut selkeästi kasvussa. Kysyntää on päivittäin, sanoo myös Fysioline Fressi Oy:n palvelupäällikkö Jessica Reiman

Reiman sanoo palvelun olevan iso ja tärkeä osa bisnestä.

–Meillä myydyimpiä paketteja ovat 30, 50 ja 100 tapaamiskerran paketit. Yksittäisiä tapaamiskertoja ostetaan erittäin harvoin, Reiman kertoo.

Liikuntakeskus Vidassa työskentelee yksi personal trainer. Yritys etsii parhaillaan toista.

–Kysyntä on kasvanut tasaisesti, vaikkakin viimeiset pari vuotta ovat olleet hieman suvantovaihetta. Nykyään kuitenkin ihan tavalliset treenaajat haluavat personal trainerin. Ei tarvitse olla mitään kisatavoitteita tai muita, Vidan omistaja Piia Pennanen kertoo.

Easyfit Rekolan keskusvastaava Piia Hämäläinen kertoo keskuksessa työskentelevän tällä hetkellä kaksi personal traineria. Hämäläisen mukaan PT-palveluita kysytään viikoittain. Liikevaihdosta personal trainer -toiminnan osuus on noin 10 prosenttia.

– PT-toiminta on meille tärkeä lisä, ei pelkästään liikevaihdon vuoksi, vaan sen, että palvelut tukevat keskuksen muuta toimintaa, Hämäläinen selvittää.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut