Poliisi teki varman susihavainnon Espoossa – Tutkija: "Osa Uudenmaan susista voi olla Viron sakaaleita"

Poliisien metsästysmajalla Espoon Saarijärvellä on nähty erittäin todennäköisesti susi. Havainto tehtiin Saarijärven itälaidalla sijaitsevan poliisien metsästysmajan lähettyvillä viime viikolla. Havainnosta kertoi Maaseudun Tulevaisuus

– Majan ympärillä pyöri susi, se oli varma havainto, kertoo Poliisierämiesten puheenjohtaja Ahti Eränen

– Aika rohkea susi on kysymyksessä, sillä havaintoja on tehty samalla seudulla viime päivinä useita. Ei ole tietoa siitä, onko kyseessä yksittäinen susi vai liikkuuko Espoossa useampia susia.

Eräsen mukaan Espoon Tuohilammen jäältä on löytynyt kuoliaaksi raadeltu peura viime sunnuntaina. Peuraa epäillään suden surmaamaksi.

Virossa toimivatutkija Teet Otstavel puolestaan arvioi Iltalehdessä, että ainakin osa Uudenmaan susihavainnoista saattaakin olla sakaaleiden aiheuttamia.

– Virossa sakaaleita jo on. Se ei suinkaan ole pelkkä aavikkoeläin, kuten kuvitellaan, Otstavel korostaa.

Hän on tutkinut tällä viikolla suomalaisessa mediassa julkaistuja kuvia susihavainnoista ja nähnyt kuvien eläimissä sakaalimaisia piirteitä, etenkin raajojen ja vartalon suhteissa ja liikkumisen keveydessä.

– Kevyt rakenne ja jalkojen lyhyys suhteessa kroppaan tuo vähän mieleen ketun, ja kun kettu se ei missään tapauksessa ole, kannattaa miettiä sakaalia, Otstavel myöntää.

Lue lisää aiheesta

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut