Hanavesi juomakelvotonta Porvoossa - keitä ainakin viisi minuuttia!

Porvoon vesijohtoveteen on päässyt E.coli-bakteeria, joka viittaa ulosteperäiseen saastumiseen. Ruoka- ja juomavettä on keitettävä noin viiden minuutin ajan.

Tuoreita vihanneksia ja hedelmiä ei saa myöskään huuhdella keittämättömällä verkostovedellä. Astioita voi käyttää tiskaamiseen jälkeen sen jälkeen, kun ne ovat kuivuneet. Vettä voi käyttää peseytymiseen ja pyykinpesemiseen, mutta käsienpesun jälkeen tulee käyttää käsiä desinfioivaa ainetta.

Vedenkeittokehotus ei koske kuitenkaan seuraavia alueita: Norike, Epoo, Tirmo, Gäddrag, Pellinki, Seitlax, Fagersta, Vålax, Grännas.

Bakteeri löytyi maanantaina 2.1. Myllymäen vesitornista otetusta näytteestä. Ongelman syytä selvitetään parhaillaan. Bakteerilöydöksen vuoksi Myllymäen vesitorniin syötetään klooria, joten vesi voi maistua ja haista kloorilta. Kaupunki tiedotti asiasta tiistaina puolen päivän aikaan.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran tiistaina 3. tammikuuta noin klo 14.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut