Koskenkylän murhaoikeudenkäynti alkoi Porvoossa – puolustus kiistää veriteon

Loviisassa elokuussa tehtyä veritekoa alettiin puida tänä aamuna Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Teosta epäillylle miehelle luettiin syytteet murhasta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja törkeästä eläinsuojelurikoksesta.

Poliisikoira Börje onnistui jäljittämään murhasta epäillyn. Kiinniottotilanteessa mies iski Börjeä puukolla kuusi kertaa. Itä-Uudenmaan poliisi

Sirpa Kulonen

PORVOO|Kihlakunnansyyttäjät vaativat elokuun alussa Loviisan Koskenkylässä tehdystä murhasta epäillylle miehelle rangaistusta joko murhasta tai vaihtoehtoisesti taposta. Epäilty kiistää koko veriteon sillä perusteella, ettei miehellä ole mitään muistikuvia tapahtuneesta. Molemmat osapuolet ovat yhtä mieltä siitä, että miehelle tarvitaan mielentilatutkimus.

Veriteko tapahtui perjantaina 5. elokuuta Loviisassa Koskenkylässä syytetyn entisellä kotitilalla. Surmattu 42-vuotias nainen oli ostanut tilan syytetyn omaisilta joitakin vuosia aiemmin. Rikos paljastui, kun uhrin tuttava meni tilalle saman päivän iltana.

Syytetty, 28-vuotias mies oli karannut useita kertoja Tuusulassa toimivan Kellokosken psykiatrisen sairaalan suljetulta osastolta. Tällä kertaa mies oli paennut sairaalasta neljä vuorokautta ennen verityötä ja hänet oli etsintäkuulutettu.

Veriteon jälkeen murhaepäilty oli ottanut uhrin auton käyttöönsä. Poliisipartio havaitsi auton myöhään perjantai-iltana ja lähti sen perään.

Lähes kaksi tuntia kestäneen kovan takaa-ajon jälkeen epäilty pakeni poliisia metsään, mistä hänet tavoitettiin poliisikoira Börjen avulla.

Syytteen mukaan mies puukotti Börjeä useita kertoja. Koira haavoittui tilanteessa vakavasti.

Tilanteessa myös murhasta epäilty loukkaantui.

Oikeutta käydään kahden kihlakunnansyyttäjän ja kahden käräjätuomarin sekä käräjänotaarin voimin. Syyttäjien mukaan epäilty on kiistänyt syytteet esitutkinnassa. Hän on vangittuna tapauksen vuoksi.

Uusimaa seuraa tapahtumia käräjäoikeudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.