Perinteinen putkiremontti 2 viikossa – nyt se tehdään Helsingissä

Remontoitava kerrostalo sijaitsee Helsingin Roihuvuoressa. Lehdistökuva / Fira Palvelut

toimitus

Putkiremontteihin erikoistunut rakennusyhtiö Fira Palvelut käynnistää pääkaupunkiseudulla putkiremontin, jonka on tarkoitus valmistua kahdessa viikossa.

Mikäli tavoitteeseen ylletään, on kyse yhtiön mukaan tiettävästi Suomen ennätyksestä.

Remontoitava kerrostalo on Helsingin Roihuvuoressa Satumaanpolulla.

Ennätysnopeaan remonttiin voidaan yhtiön mukaan yltää entistä paremman suunnittelun avulla. Firassa uskotaankin, että putkiremontteihin kuluvaa aikaa on mahdollista lyhentää merkittävästi.

Lisähaastetta Roihuvuoren remonttiin tuo se, että työ tehdään niin kutsuttua perinteistä putkiremonttimenetelmää käyttäen, eli siinä ei käytetä esimerkiksi putkien sukitusta.

Ajansäästö tulee aiempaa tehokkaammasta työn organisoinnista.

Kylpyhuoneet olivat tyhjillään 80 prosenttia remonttiajasta."

– Olemme jo pidempään tutkineet, miten voisimme nopeuttaa putkiremontteja. Asentamalla riistakamerat työmaallemme, totesimme saneerattavien kylpyhuoneiden olevan tyhjillään 80 prosenttia remonttiajasta. Kun tätä hukka-aikaa pystytään lyhentämään, lyhennetään myös remonttiin kuluvaa aikaa, kertoo Fira Palveluiden toimitusjohtaja Sami Kokkonen

Yhtiön kehittämän uuden mallin avulla putkiremonttien kestoa voidaan lyhentää nykyisin yleisestä kolmesta kuukaudesta 6–8 viikkoon, ja tietyissä tapauksissa jopa kahteen viikkoon.

– Satumaanpolun kohde on pilottiprojekti, eikä kaikkia remonttikohteita pystytä tekemään yhtä nopeasti. Saneerauksissa voi aina tulla myös yllätyksiä, jotka viivästyttävät aikataulua. Tehostamisen varaa suomalaisissa putkiremonteissa kuitenkin selvästi on, Kokkonen sanoo.

Avainasiaksi nousee ennakkosuunnittelu ja yhteistyö sekä taloyhtiön asukkaiden että hankkeessa mukana olevien ammattilaisten kanssa.

– Käytännössä nopea putkiremontti on mahdollinen vain, kun olemme mukana projektissa aivan alusta saakka. Hyvin suunniteltu on todellakin puoliksi tehty. Esimerkiksi tällä työmaalla olemme tehneet suunnittelutyötä jo useiden kuukausien ajan. Se mahdollistaa sen, että asuntokohtainen haitta-aika pysytään typistämään kahteen viikkoon, Kokkonen sanoo.

Myös remonttikustannukset pienentyvät."

Tähän astikaan Kokkosen mukaan ongelmana ei ole ollut se, että työmailla tehtäisiin töitä hitaasti, vaan kitkaa on tullut johtamisesta ja organisoinnista.

Lyhyemmän keston ansiosta myös remonttikustannukset pienentyvät: ne ovat Firan mukaan jopa 10 – 20 prosenttia tavallista pienemmät.

Yhtiö on toteuttanut kahden viikon putkiremontin jo kerran, mutta kyseessä oli silloin huomattavasti pienempi kerrostalokohde Nurmijärvellä.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut