Lapset räpsivät selfieitä muumioiden kanssa – porvoolainen vie nuorisoa Lontooseen, katso kuvat

Kielikurssi vaikka Lontoossa on paljon muutakin kuin kielitaidon kartuttamista.

Lontoon poliisimiehet asettuivat ryhmäkuvaan leiriläisten kanssa. Trycamps/Petri Ilmonen

Tanja Kuisma

PORVOO | Murkun toive päästä kielileirille Englantiin ei tarvitse jäädä vain toiveeksi, jos vanhemmilta löytyy rahaa laittaa lapsi viikoksi tai kahdeksi kieli- ja kulttuurikylpyyn.

Porvoolainen Petri Ilmonen vie 9–17-vuotiaita nuoria kielileireille Iso-Britanniaan – ja ensi vuonna suunnitelmissa ovat myös leiriviikot Irlannissa ja Yhdysvalloissa.

Hän huolehtii natiivien englantilaisten kanssa leirien opetuksesta ja ohjaamisesta, vaimo Susanna Ilmonen puolestaan leirien kaikista matkajärjestelyistä lippuineen.

Lapset räpsivät selfieitä muumioiden kanssa

Petri Ilmonen nauttii työstään nuorten parissa. Sitä hän on tehnyt jo yli 20 vuotta.

Lontoon kaduilla ja leirikohteissa hän luotsaa tiiminsä kanssa noin parin kymmenen lapsen joukkoa.

Mies tuntee kaupungin kuin omat taskunsa.

–Mä nautin siitä. Aivan mieletöntä! Lapsissa ilo näkyy niin nopeasti, Ilmonen riemastuu.

–Museot tuon ikäisiä eivät hirväesti kiinnosta, mutta olemme saaneet niihin tutustumiseen uuden ulottuvuuden nykyteknologian avulla. Siellä he räpsivät kuvia muumioiden kanssa ja kikattavat otoksille, Ilmonen hymyilee.

Kurssit ovat kahdeksan, neljäntoista tai 21 päivän pituisia. Kaksi viikkoa vieraassa kulttuurissa ja kieliympäristössä on nuorelle järisyttävän mahtava kokemus.

Siksi heille – ja vanhemmille kotimaassa –on tärkeää, että turvallisuudesta on huolehdittu joka käänteessä.

–Lapset ovat välillä kyllästyneitä, kun joka ovella käydään läpi kokoontumispaikat, jos jotain sattuu, Ilmonen mainitsee.

Ilmosen lisäksi ryhmästä huolehtivien aikuisten joukossa on toinen, mutta natiivi englantilainen opettaja ja lisäksi kaksi vapaa-ajan ohjaajaa, joiden harteilla ovat juoksevista asioista huolehtiminen ja liikunta.

Älypuhelimet apuna opetuksessa

–Välillä meillä on leiripäivä, jolloin puhutaan vain englantia. Joskus mukana on jopa yhdeksänvuotiaita, niin heidän ikäisensä tarvitsee vielä mahdollisuuden saada sanoa asiansa englantipäivänäkin omalla kielellään, Petri Ilmonen toteaa.

Hän kiittelee teknologian mahdollistavan monta sellaista asiaa, mitä ei voisi muuten tehdä.

Kielileireillä kun ei lojuta luokissa tai koulutiloissa, vaan kuljetaan kaupungilla eri paikoissa. Älypuhelimet ja tabletit sovelluksineen ovat kielileireillä ahkerassa käytössä.

Trycamps kielileirit

Trycamps tarjoaa kielileirille haluaville koko paketin, jossa ei kaupata yksittäisiä retkiä paikan päällä. Huolellisesti valmistellut ja etukäteen maksetut kurssisisällöt takaavat Petri Ilmosen mukaan myös opetusrauhan ja turvallisuuden, joka tulee hyvästä etukäteissuunnittelusta.

–Vanhemmat maksaa lapsensa leiristä ison rahan. Haluan, että opetukseen on panostettu. Meillä on oppitunteja viisi tuntia viitenä päivänä viikossa.

Kielileirit maksavat 1100 eurosta alkaen. Paketti sisältää kaikki matka- ja muut liput, kolme ruokailua päivittäin, opetuksen ja vapaa-ajan ohjauksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.