Kaupunginhallitus: Jokilaakson koulun saliremontti alkaa Kerkkoossa

Jokilaakson koulun rakentaminen alkaa salirakennuksen peruskorjauksesta. Kuvituskuva. Outi Paappanen

Kaupunginhallitus päätti maanantaina yksimielisesti, että Jokilaakson koulun liikuntasalirakennuksen korjaustyö tilataan HansaRak Oy:ltä hintaan 1 245 000 euroa verottomana. Hanke sai käynnistämisluvan.

Jokilaakson koulu korvaa lakkautettavat Tuorilan ja Kerkkoon koulut. Uuden koulun tilat tulevat vanhan Kerkkoon koulun tontille osittain sen rakennuskantaa hyödyntäen. Kaupunginhallitus hyväksyi alustavan kustannusarvion ja luonnospiirustuksen vajaa vuosi sitten.

Aiemmin tontilla on ollut kolme rakennusta: ruokasalirakennus, vanha koulurakennus ja liikuntasalirakennus. Uusi koulu tulee viime vuonna puretun ruokasalirakennuksen tilalle. Uuden hankinta on valituksen vuoksi viivästynyt. Vanha koulu on suojeltu ja hankalasti korjattavissa, joten sen tuleva käyttö on vielä avoin. Rakennus on mahdollista saneerata päiväkodiksi tai koulutiloiksi.

Liikuntasalirakennus korjataan jatkokäyttöä varten. Kuntotutkimuksen perusteella korjataan sisäilmaongelmia ja -riskejä, talotekniikka uusitaan osittain ja pintoja. Tiloihin tehdään myös toiminnallisia muutoksia.

Liikuntasaliin tulee pieni laajennus lämpöjärjestelmän muuttuessa öljystä vesi-ilmakiertolämmitteiseksi.

Urakkaan kuuluu myös liikuntasalirakennuksen salaojituksen uusiminen ja pihojen uudelleen muotoilu ja pihan pintarakenteiden ja leikkivälineiden asentaminen osalle pihaa. Pihan lopputyöt voidaan tehdä vasta uudisrakennuksen valmistuttua.

Porvoo sai liikuntasalirakennuksen remontista ja pihatöistä kilpailutuksen rakennustöiden puitesopimustoimittajien kesken. Kahdesta tarjoajasta voitti HansaRak Oy, jonka tarjous on kolmiosainen.

Pihatöiden osuus on 365 000 euroa, liikuntasalin energiansäästötoimenpiteiden osuus on 175 500 euroa ja liikuntasalin rakenteiden ja talotekniikan sekä toiminallisten muutosten korjaukset 704 500 euroa.

Saliremontti maksaa siis 880 000 euroa ilman pihoja. Liikuntasali on laajennuksineen 701 bruttoneliömetriä suuri, joten korjauksen neliöhinta on noin 1 255 euroa neliöltä.

Tämä on samaa tasoa kuin esimerkiksi Tolkkisten monitoimitalon korjaus, joka oli samantyyppinen erillinen liikuntasalirakennus oheistiloineen. Tarjous noudattelee aiempia kustannusarvioita. Energiansäästötoimissa on lämpöjärjestelmän muutos, aurinkopaneelien asennus ja valaisinten vaihto LED-valoiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.