Ei ihan jokapäiväistä – askolalaisyritys hankki Porvoosta puolensataa pakettiautoa

PORVOO|Puolensadan auton kauppa paikallisten toimijoiden kesken ei ole ihan tavanomaista. Suomen suurimpiin kuuluva kattoja korjaava ja huoltava yritys askolalainen Kattotutka päätti, että se luopuu asteittain omistamistaan autoista ja siirtyy leasingkalustoon. Volkswagen Transporterit leasingvuokrattiin porvoolaisesta Secto Automotivesta ja ne ostettiin Laakkoselta Porvoosta.

Helsingistä Rovaniemelle toimivalla Kattotutkalla on pian satakunta autoa eri puolilla maata. Autot ja niissä olevat varusteet ovat toiminnan luonteen vuoksi sen verran erikoisia, että toimitusjohtaja Heikki Lindgren ei ensin edes uskonut, että leasing on mahdollista.

Nyt yritys kuitenkin saa autonsa täysin varusteltuina ja valmiina ajoon paikantimia, teippauksia sekä sisätilan koukkuja ja kiinnikkeitä myöten ilman, että kaikki olisi pitänyt teettää erikseen useissa eri firmoissa. Autot varusteli helsinkiläinen Autoverhoomo Look, joka rakentaa autoja esimerkiksi puolustusvoimille ja energiayhtiöille.

Kaikki varusteet sisältyvät leasingvuokraan. Vuokrakauden jälkeen varusteet jäävät Kattotutkan omistukseen ja ne ovat siirrettävissä seuraaviin autoihin. Seuraavaksi yritys aikoo siirtää Secton hallintaan peräkärryt.

–Autojen hallinta on sitonut pääomia taseeseen ja hallinnollisia resursseja. Jatkossa kulujen seuranta on helppoa autokohtaisesti. Meille oli tärkeää, että autot voitiin ostaa pitkäaikaiselta paikalliselta yhteistyökumppaniltamme, Heikki Lindgren sanoo.

Hän kertoo, että leasingratkaisun ansiosta yhtiö voi ajaa uudella kalustolla ilman, että se synnyttää lisäkuluja. Uudet autot ovat turvallisia ja tärkeitä myös henkilökunnan työhyvinvoinnin ja yrityskuvan kannalta.

– Meille tulee yllättävän paljon yhteydenottoja pelkästään autoihin teipattujen yhteystietojen perusteella.

Viime vuonna 23 miljoonan euron liikevaihdon tehneen ja noin 200 ihmistä työllistävän Kattotutkan kasvusuunnitelmat liittyvät uuteen palvelukonseptiin omakotitalojen omistajille ja liiketoiminnan laajentamiseen Ruotsiin.

Leasingyhtiö Secto Automotive on kasvanut muutamassa vuodessa tyhjästä Porvoon suurimpiin yrityksiin, jonka liikevaihto oli viime vuonna noin 105 miljoonaa euroa. Yritys on profiloitumassa entistä enemmän palvelu- ja prosessitaloksi.

Myyntijohtaja Max Hellberg kertoo, että ala on muuttunut viimeisten parin kolmen vuoden aikana merkittävästi, kun kaikki tieto liikkuu sähköisesti ja mobiilisovelluksissa.

–Kaikki suurimmat asiakkaamme ovat lyhyen ajan sisällä omistuskalustosta leasingiin siirtyneitä yrityksiä. Taustalla on esimerkiksi yritysten strategiassa tehtyjä muutoksia ja sukupolvenvaihdoksia. Kasvun mahdollisuuksia on, sillä yritysten autoista vasta 20 prosenttia on leasingautoja.

Toisin kuin suurimmat leasingyhtiöt, Secto tarjoaa asiakkailleen täyden vapauden päättää, mistä autot hankitaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut