Suurin osa Loviisan seudulla sairastuneista on jo parantunut, suojaimiakin on riittävästi – "Tilanne hyvin hallinnassa"

Loviisan perusturvajohtajan mukaan koronavirus etenee Loviisassa hitaasti. Kaikki jo tiedossa olevat sairastuneet ovat myös parantuneet. Kuvituskuva. Arkisto/Päivi Tuovinen

Koronavirusepidemia etenee Loviisan ja Lapinjärven alueella hitaasti. Loviisan perusturvajohtaja Carita Schröderin mukaan sairastuneiden määrä on vähäinen, eikä koronaan menehtyneitä ole.

– Itse asiassa suurin osa sairastuneista on jo parantunut taudista.

Tuleviin kuukausiin perusturvajohtaja suhtautuu rauhallisin, mutta nöyrin mielin. Sosiaali- ja terveystoimi on varautunut hyvin tulevaan. Kaupungin keskukset tekevät yhteistyötä ristiin tavalla, jota ei ole ennen nähty. Perusturvakeskuksen henkilöstö on avainroolissa.

– Tähänastinen epidemia-aika on jo osoittanut, miten ammattitaitoista ja joustavaa henkilöstöä meillä työskentelee. Kukaan ei jää ilman palveluita, sillä perusturvakeskuksen henkilökunnalla on tilanne hyvin hallinnassa, vakuuttaa Schröder.

Perusturvakeskuksen henkilöstöllä on nyt riittävästi suojaimia. Työnantaja tekee perusturvajohtajan mukaan kaikkensa suojellakseen heidän terveyttään, että he voivat auttaa sairastuvia.

Terveyskeskus ottaa vastaan yhä enemmän muitakin kuin infektio-oireisia. Kiireettömän hoidon asiakkaille tarjotaan perinteisten vastaanottokäyntien sijaan hoitoa myös puhelimitse ja hoitaja-avusteisen videovastaanoton kautta. Terveyskeskuksen toiminta tapahtuu vain ajanvarauksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.