Borealiksen tulos laskussa – "Toinen vuosineljännes haastava koronan ja ennätysalhaisen öljyn hinnan vuoksi”

Borealis julkisti tammi-maaliskuun tuloksensa. Konserni kuuluu Porvoon merkittävimpien työnantajien joukkoon. Arkisto / Aada Hotti

Borealis-konserni julkisti keskiviikkona vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen tuloslukunsa.

Konsernin liikevoitto putosi tammi–maaliskuussa viime vuoden 200 miljoonasta eurosta 151 miljoonaan, mutta Borealis luonnehti tulosta vahvaksi koronaviruksesta ja öljyn hinnan laskusta huolimatta. Miinusta tuli etenkin Aasian markkinoilta. Kevään edetessä näkymät ovat heikentyneet.

– Odotamme erityisesti vuoden toisen neljänneksen markkinatilanteen olevan haastava koronaviruspandemian ja ennätyksellisen alhaisen öljyn hinnan kielteisten vaikutusten vuoksi, Borealis-konsernin toimitusjohtaja Alfred Stern toteaa.

Borealis on ryhtynyt kulujen ja investointien vähentämistoimiin, jotta yrityksen vakaa taloudellinen asema säilyisi jatkossakin.

Konsernin tulostiedotteessa ei ole eritelty Porvoossa toimivan Borealis Polymersin tilannetta, eikä Porvoon tuotantolaitoksia mainita erikseen. Borealis-konsernilla on noin 6 900 työntekijää yli 120 eri maassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut