Robottipuhelulla on kaupunginjohtajan ääni – Loviisa selvittää 1300 nuoren asukkaansa nuorten kuulumisia ensi viikon aikana

Loviisan kaupunki kokeilee ensi viikon aikana automaattipuheluiden käyttöä nuorten, 18–29-vuotiaiden loviisalaisten kuulumisten ja palveluntarpeen selvittämiseen. Tavoitteena on löytää kuormittavassa koronapandemiatilanteessa uusia keinoja kysyä kuulumisia nuorilta kuntalaisilta ja kertoa heille, mistä ja miten saada tarvittaessa apua.

Kyse on uudesta tavasta olla yhteydessä suoraan kuntalaisiin. Siinä yhdistyvät huolenpito poikkeusoloissa, kokeiluhenki ja digitalisaation mahdollisuudet.

Loviisan kaupungin tiedotteen mukaan Ohjaamo koordinoi puhelun suunnittelua ja vastaa palvelulupaukseen olemalla yhteydessä kaikkiin, jotka puhelun aikana vastaavat tahtovansa tietoa tai tukea arkisiin huoliin.

– Ohjaamon henkilökunta neuvoo ja välittää kysymykset oikeille tahoille, esimerkiksi TE-toimiston nuorten asiantuntijalle, työllisyyskoordinaattorille, Ohjaamon psykiatriselle sairaanhoitajalle, psykologille tai sosiaaliohjaajalle. Olemme myös yhteydessä kouluihin saadun palautteen tarpeen mukaan, kertoo projektityöntekijä Mia Heijnsbroek-Wirén Loviisan Ohjaamosta.

Kokeilussa Loviisa ottaa yhteyttä robottipuhelintekniikalla kaikkiin 18–29-vuotiaisiin kaupungin asukkaisiin, joiden yhteystiedot ovat saatavilla. Tavoite on kartoittaa näiden reilun 1 300 nuoren kuntalaisen joukosta ne, jotka kaipaavat palvelua.

Puhelurobotti pystyy parhaimmillaan soittamaan jopa 18 000 puhelua tunnissa. Kohderyhmä tavoitetaan siis varsin nopeasti. Loviisan kaupungin nuorille soittava puhelurobotti puhuu kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blomin äänellä.

Käytännössä robottipuhelut soitetaan maanantaina 11.5. noin kello 15.30. Puhelut tulevat numerosta +358 9 4255 0421.

Loviisan kaupunki toimii hankkeen toteuttajana. Tekniset ratkaisut robottipuheluihin toimittaa On-Time Research Solutions Oy, joka on Pohjoismaiden johtava automaattipuheluiden soittopalvelu. Hankkeen rahoittajana on Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra.

Sitra tukee

– Nuorille suunnattu kokeilu kaksikielisessä kunnassa antaa arvokasta kokemusta siitä, miten erilaisia kieli- ja ikäryhmiä voidaan tavoittaa poikkeusoloissa. Tämä on tärkeää tietoa tulevaisuuden palvelujen kehittämiseksi myös muualla Suomessa, kun väestö edelleen monimuotoistuu, asiantuntija Joonas Leppänen Sitrasta sanoo.

Sitra rahoittaa kokeilua osana Kansanvallan peruskorjaus -projektiaan, jonka yksi keskeinen tavoite on kehittää uudenlaisia osallisuuden tapoja ja parantaa suomalaisen päätöksentekojärjestelmän uudistumiskykyä.

Uudenlaisilla kuulemisen ja osallistamisen välineillä on mahdollista parantaa koko kansakunnan reagointikykyä ja kohdentaa rajallisia voimavaroja sinne, missä niitä eniten tarvitaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut